Zlatna Tijana Bošković: Odbojkašica prva ponela novonastalu nagradu Olimpijskog komiteta!

- Da bi bio najbolji u Srbiji, prvo moraš da budeš najbolji na svetu - istakao je Maljković

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i generalni sekretar Đorđe Višacki ugostili su u Olimpijskoj kući najbolju odbojkašicu sveta Tijanu Bošković.

Od ove godine, nakon izmena u Pravilniku o priznanjima Olimpijskog komiteta Srbije, Izvršni odbor je uveo novu kategoriju, a to je trofej za najuspešnijeg sportistu ili sportistkinju u timskim sportovima.

Prvu titulu u novoj kategoriji Olimpijskog komiteta Srbije ponela je Tijana Bošković, koja je vodila srpsku selekciju do odbrane titule na prvenstvu sveta u Holandiji i Poljskoj, gde je, baš kao i pre četiri godine u Japanu proglašena za MVP.

Foto: OKS

Tijana Bošković se zahvalila predsedniku Maljkoviću i Olimpijskom komitetu Srbije na ovoj nagradi i tom prilikom je ističe:

– Nije prvi put da ženska odbojkaška reprezentacija i ja lično dobijamo priznanje, ali svaki put osećam istu čast. Posle fantastičnih rezultata u 2022. godini, zaključujemo godinu sa ovom nagradom. Svakako da smo izuzetno motivisani svaki put da igramo za Srbiju i nadam se da ćemo i narednih godina osvajati medalje i da ćemo se opet družiti već sledeće godine.

Na kraju prijema, predsednik Maljković je zaključio:

– Čast mi je što je naša država postala odredište za najbolje sportiste sveta koje raširenih ruku primamo u naše državljanstvo – dodao je legendarni košarkaški stručnjak.

Bonus video:

Đokovićeva “specijalna” priprema za Australijan open: Evo šta Nole radi pred prvi grend slem (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar