Albanci da PUSTE sve uhapšene Srbe i da se POVUKU sa severa KiM: Grenelova jasna poruka Kurtiju

Pozvao je na poštovanje člana 9 Briselskog sporazuma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel istakao je da nakon puštanja Dejana Pantića u kućni pritvor, svi uhapšeni Srbi treba da budu pušteni, specijalne jedinice da se povuku sa severa, i da Vlada Srbije insistira na uklanjanju barikada.

Grenel je na Tviteru naveo da je američko vođstvo neophodno.

– Jednostavno reći “deeskalirati” nije dovoljno, previše je bljutavo. Treba nam američko vođstvo da budemo konkretni! Sada kada je Pantić premešten u kućni pritvor, svi uhapšeni Srbi koji su mirno protestovali treba da budu pušteni, specijalne snage na severu treba da ispoštuju član 9 Briselskog sporazuma i u isto vreme Vlada Srbije treba da zahteva uklanjanje barijera – poručio je Grenel.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nešto posle 19 časova krenuće ka administrativnom prelazu kada će Srbi sa severa Kosova saopštiti konačnu odluku o povlačenju barikada.

Kako je najavio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, Vučić će helikopterom otputovati na administrativni prelaz.

On će sačekati zaključke Srba sa barikada i odgovarati na njihova pitanja. Prihvatio je njihov zahtev da dođe i odgovara na pitanja i sasluša šta imaju da mu poruče, a očekuje se da će Vučić izneti tada i svoj stav po tim pitanjima.

BONUS VIDEOIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar