Ko je Ulises Badio, čovek koji je prestao da radi sa Noletom?

Ovaj energetični Argentinac je počeo da radi sa našim asom još već sada davne 2017. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Ko je Ulises Badio, čovek koji je uz Gorana Ivaniševića, Kreg O’Šenesija, Marka Panićija i njegove supruge Jelene do sada bio neizostavan deo tima Novaka Đokovića?

Ovaj energetični Argentinac je počeo da radi sa našim asom još već sada davne 2017. godine kada je Nole bio baš u teškom periodu u karijeri.

Prisetimo se, Novak je doživeo povredu lakta u maju te godine u trećem kolu Vimbldona protiv Čeha Tomaša Berdiha. Novakov poziv ovom stručnjaku došao je mesec dana pred nemili događaj. Novak tu završava sezonu i tada popularni Uli postoje veoma važan deo njegovog procesa oporavka.

Badio je tu čast zaslužio ne samo veštinama, već i svojom mentalnom čvrstinom koja je pomogla našem teniseru da lakše prebrodi ovaj period. Prvi koji je prokomenarisao odnose između Đokovića i argentinskog stručnjaka bio je Novakov tadašnji  trener Marjan Vajda koji je tom prilikom izjavio sledeće:

Ulijevo znanje je zaista veliko, dobro poznaje svoj posao. Jednako je  važno to što je  stao  uz Novaka u vreme krize 2017. godine; Novaku je njegova pomoć bila ogromna u rešavanju problema s laktom, tako da je Uli zaslužio svoje mesto.

Ljudi koji su bili u Ulisesovom okruženju su često isticali kako je on večiti student koji je uvek bio spreman da radi na sebi i unapređuje svoje veštine što bi složićete se  odlično uklapa sa Novakovim mentalitetom. Ovaj stručnjak je radio zajedno sa još jednim fizioterapeutom u Novakovom timu- Miljanom Amanovićem. Iako je radio sa obojicom ipak je Ulises bio neizostavan šraf na svakom turniru, iako je Miljan Novakov kum. Da su  obojica bili veoma važan deo u Novakovaj karijeri svedoči i sledeća izjava koju je naš teniser dao na Austalijan Openu 2018. Godine:

– Miljan je moj kum i veoma posvećen fizioterapeut. Jedna stvar koja mi se sviđa kod Ulija i Miljana je to što se dopunjuju veštinama. Iako imaju donekle različite pristupe, poenta je da se uvek osećam dobro i spremno.

Podsetimo se, danas je odjeknula neočekivana vest da je ovaj Argentinac napustio Novakov tim i njega će zameniti Klaudio Cimalja.

Piše: Miloš Milošević

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar