Francuzi napali Marčinjaka, poljski sudija izašao pred novinare: Samo je podigao telefon i pokazao OVO!

Marčinjak je organizovao konferenciju za medije u svojoj domovini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Šimon Marčinjak iz Poljske bio je glavni sudija u finalu Svetskog prvenstva u Kataru. Posle boljeg izvođenja penala Argentina je pobedila Francusku, a na meču je viđeno nekoliko spornih situacija, ili su bar to tako predstavili pristrasni.

Prvo su Francuzi napali Poljaka da je “pogurao” Argentince, pa se onda pojavio snimak na kom se vidi da možda (to nije baš dokazano) nije trebalo da bude dosuđen penal za “trikolore” pri rezultatu 2:0. Sada je on odlučio da se oglasi.

Marčinjak je organizovao konferenciju za medije u svojoj domovini i tamo je odlučio da stavi tačku na napade koje dobija, prvenstveno od strane francuskih medija. List “L’Ekip” mu je dao ocenu 2 posle finala i naveo je da je oštetio njihovu reprezentaciju. Jedan od detalja koji je naveden je da “treći gol Argentinaca nije smeo da bude priznat, jer je u tom momentu bilo nekoliko rezervnih igrača ‘gaučosa’ na terenu”. Na taj tekst odgovor je imao poljski sudija.

On je na konferenciji izvadio telefon na kom je pokazao još jedan detalj. A to je da su čak sedmorica igrača Francuske bila u terenu u momentu kada je Mbape postigao pogodak. “Kakav to uticaj na igru imaju rezervni igrači koji skaču ili ustaju na klupi?”, izgovorio je Marčinjak na konferenciji i dodao da mu je i Kilijan Mbape čestitao na dobrom suđenju. Bilo kako bilo, finale je gotovo, ishod se neće promeniti koliko god da se neka strana žali. Argentina je šampion sveta.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar