Proročke reči Milivoja Ćirkovića: Ova generacija će nadmašiti uspeh iz 2003. godine

2Svi želimo da Partizan igra napadački fudbal"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Partizan

Gost Partizanovog podkasta bio je čuveni fudbaler crno-belih a sada skaut u skauting službi Partizana Milivoje Ćirković.

Gotovo da nema Partizanovca koje je odrastao devedesetih i početkom dvehiljaditih godina koji nije bar jednom uzviknuo „Ajmo Milivoje“ dok je šutirao penal na fudbalskim terenima širom Srbije i regiona.

Međutim, Ćirković veruje da će sadašnja generacija Partizanovih igrača nadmašiti uspeh iz 2003. godine i tu čuvenu generaciju koja je igrala Ligu Šampiona. Prvu priliku će imati već od februara gde ih očekuje nastavak evropske kampanje u Ligi konferencije i gde je za početak važno preskočiti prvu prepreku u vidu moldavskog Šerifa. Ono što je značajno za Partizanovce je to da će crno-beli na leto imati u najmanju ruku obezbeđenu Ligu Evrope, a postoji šansa i za učešće u Ligi šampiona – te eto prilike da reči Ćirkovića postanu i proročke.

Ćirković se zahvalio fudbalskom klubu i sportskom direktoru Ivici Kralju, te istakao kakva je vizija sportskog sektora i kakav Partizan nastoje da stvore:

– Svi želimo da Partizan igra napadački fudbal! Istakao je to i sportski direktor Ivica Kralj više puta i nema sumnje da ćemo nakon priprema upravo tako i igrati. Trener Petrić je svojom neposrednošću i iskrenošću brzo prirastao za srce navijačima, samo neka nastavi da radi dobar posao i na proleće ćemo biti još jači – ističe Ćirković.

Prisećajući se te Lige šampiona i čuvenog dvomeča sa Njukaslom, Ćirković je istakao i uloge Lotara Mateusa koji im je ugradio taj „nemački mentalitet“ i Taribo Vesta koji je svojim bajanjem i nadahnutim govorom ulio dodatno samopouzdanje saigračima pred odlučujuću utakmicu u Engleskoj:

– Mateus kada je došao u Partizan imao je 42 godine i mogao je potpuno egal da igra sa nama. Čak, štaviše, na pripremama i treninzima je radio sve isto kao i mi, ako ne i bolje. Značilo je jedno takvo ime, autoritet, uticao je i na naš mentalitet kao ekipe. A tokom finalnog sastanka u svlačionici pred revanš meč protiv Njukastla, Taribo je u jednom trenutku zamolio Mateusa da izađe iz svlačionice. To je bilo prilično čudno nama igračima, međutim Lotar je kao prekaljeni as osetio momenat i napustio svlačionicu. Taribo je tada rekao da su bogovi na našoj strani i da ćemo večeras pobediti. Koliko god to komično zvučalo ipak nam je ulilo neko sampouzdanje da još jače uđemo u meč – zaključio je Ćirković.

Penal serija se i dan danas prepričava, a Ćirković je otkrio da je malo falilo da umesto njega Ivica Kralj šutira odlučujući penal:

– Prvih pet penaldžija je bilo određeno. Nakon promašaja Ivice Ilieva, kojeg je Mateus beskrajno voleo postavilo se pitanje ko će da izvede šesti penal. Saša Ilić je pre početka penal serije rekao da nema snage ali je ipak uzeo loptu i izveo fantastičan, pravi kapitenski, penal. Nakon toga, čuli su se povici sa klupe da bi Ivica Kralj trebalo da izvede odlučujući penal i stavi tačku na svoju fantastičnu partiju. Ipak, Sale je dotrčao do mene, bacio mi loptu i rekao daj gol. Moram biti iskren bilo je i nekih negodovanja, ipak nisam bio neki veliki penaldžija, međutim kada se Šaj Given bacio na pogrešnu stranu znao sam da je to to. Ostatak je istorija – poentirao je Ćirković.

A grupa Lige šampiona u kojoj su se obreli crno-beli nakon istorijskog uspeha bila je, i tada se znalo, izuzetno jaka, međutim tek iz ove perspektive neka imena poput Didijea Drogbe i Žozea Murinja dodatno dobijaju na značaju, a o galaktikosima i da ne govorimo:

– Videlo se odmah da će Drogba postati jedan od najboljih napadača na svetu. Izuzetno je brz, spretan, snažan, zaista je bilo izuzetno teško čuvati ga. Ispalo je tako da je možda i jedina utakmica u kojoj smo nadigrani baš ta u Marseju kada je Drogba postigao het-trik. Porto, sa druge strane, je bio sjajno izbalansirana ekipa, iako su se u grupi sa nama dosta mučili u nokaut fazi je Murinjo pokazao zašto je to što jeste i uspeli su da osvoje Ligu Šampiona. A šta tek reći o galaktikosima. Došli su Roberto Karlos, Zidan, Bekam, Ronaldo i mi smo ih nadigrali. Čak smo i u revanšu nezasluženo izgubili jer je primljeni gol bio iz velikog ofsajda – zaključio je Ćirković sećanje na tu čuvenu sezonu uz nadu da će ova generacija ne samo ponoviti već i nadmašiti njihov uspeh.

Bonus video:

Ovo se čekalo: Željko dobio sastojak za specijalitet iz Partizanove kuhinje (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar