Najveći trenutak u karijeri selektora Argentine: “Ovo je utakmica za sva vremena”

Spektakl pred nama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/ AP Photo/Natacha Pisarenko

Selektor fudbalske reprezentacije Lionel Skaloni priznao je danas da je meč sa Francuskom u finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske utakmica za sva vremena.

Svetski mediji podsećaju da Argentina ima Lionela Mesija, a Francuzi Kilijana Mbapea.

– Ovo je timski rad, nijedan igrač ne može sam. Nije, dakle, samo reč o Mbapeu, mnogo je vrhunskih igrača u Francuskoj. Mbape je mlad, napredovaće još, njegove granice su visoko, ali on je jedan od onih koji mogu da nam naprave problem – rekao je Skaloni na konferenciji za novinare u Dohi.

On je priznao da ima šansu da sa selekcijom Argentine uđe u istoriju.

– Ja sam u poziciji o kojoj sanja svaki Argentinac. Ponosan sam i zahvalan na tome. Ovo je veliki trenutak za mene, za ovaj tim, ali najvažniji je put koji nam fudbal otvori. Iskustvo i momenti koji traju zauvek. Nadam se da će biti srećni, a ovo jeste utakmica za sva vremena – dodao je selektor Argentine.

Skaloni je istakao da ima plan za selekciju Francuske.

– Plan igre je jasan, znamo kako da ih ugrozimo, a znamo njihove snage. Francuska je težak rival za procenu, jer je to tim koji može da se brani, može da igra sa loptom, može i da bude neverovatno brza u kontranapadima. Ovakve utakmice se igraju iz minuta u minut, svaki trenutak je važan – zaključio je Skaloni.

Meč između Argentine i Francuske biće odigran u nedelju od 16 sati

Bonus video:

Selektor Argentine tužan nakon skandala: Niko nam nije rekao da oni ne mogu da igraju!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar