Razmislite o toj tehnici: Zbog čega je trajna šminka dobar izbor i na šta obavezno da obratite pažnju?

Moguće su alergije na trajnu šminku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

U poslednje vreme trend je postala trajna šminka, pa se devojke rado odlučuju na takve tretmane, posebno kada su u pitanju obrve.

S druge strane, ima i onih koji su vrlo skeptični po tom pitanju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Trajna šminka je postupak kojim se u kožu utiskuju pigmenti boje, i kao što sama reč kaže, ona je trajna i teško se skida.

Zbog načina na koji se izvodi, ovaj postupak je sličan tetoviranju. Za trajnu šminku mogu da se odluče oni koji nemaju problem sa alergijama i čija koža nije preosetljiva, kao i one žene koje se svakodnevno šminkaju.

Takođe, ovaj postupak je idealan za one koje imaju naglašene nepravilnosti na licu, zbog čega im predstavljaju estetski problem. Može se stavljati na različite delove lica, ali su uglavnom u pitanju usne, oči i obrve.

Ako razmišljate o nanošenju trajne šminke, dobro je da znate koje su njene prednosti i mane.

Prednosti

1. Ne morate svaki dan da brinete o izgledu – izgledaćete sveže i lepo u svakoj prilici.

2. Prikrivanje nedostataka – trajna šminka može biti idealno rešenje za prikrivanje nedostataka na vašem licu, poput ožiljaka i slično.

3. Retke obrve – u slučaju da imate retke obrve koje gotovo i da se ne vide, trajna šminka na vašim obrvama će uokviriti vaše lice, a možete da napravite oblik koji vam najviše pristaje.

Foto: Shutterstock

4. Alergije na klasičnu šminku – neke žene imaju alergijske reakcije na neke supstance koje se nalaze u klasičnim proizvodima za lepotu, zato trajna šminka može biti dobar izbor.

Mane

1. Cena – tretmani postupka nanošenja trajne šminke nisu ni malo jeftini.

2. Neprijatan osećaj – pre takvog tretmana dobija se lokalna anestezija kako biste lakše podneli bol koja sledi.

3. Moguće alergije – iako su boje koje se koriste za nanošenje trajne šminke dermatološki ispitane, nikada ne znate kako će vaše lice reagovati, naročito kada vam je lice baš osetljivo.

4. Vrlo teško uklanjanje – s obzirom da je poenta ovakve šminke da bude što dugotrajnija, napravljena je tako da ju je teško ukloniti, pa tako na vašem licu može ostati i do pet godina.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, opusteno.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar