Sastojci:
Lola roso 30g
Lola bjanko 30g
Rukola 40g
“Zlatiborac tanka slanina” 80g
Cvekla 60g
Pistaći 20g
Mladi sir (rikota ili sličan) 40g
Maslinovo ulje 0,02dl
Limunov sok 0,02dl
Morska so 2g
Zlatiborac tanku slaninu ispržite na tiganju sa obe strane, pa je ostavite da se ocedi višak masnoće. Kuvajte cveklu dok ne omekša i isecite je na kolutove, pa i nju ispržite.
Salatu i rukolu iscepkajte na komade veličine zalogaja i pomešajte sa limunovim sokom i maslinovim uljem. Stavite je na sredinu velikog plitkog tanjira, pa preko nje složite cveklu, posolite, a zatim rasporedite po svemu Zlatiborac tanku slaninu koja bi do tada već trebalo da je postala hrskava.
Kašičicom izdvojte komadiće sira i ravnomerno rasporedite na salatu, a pistaće izgnječite i pospite preko celog aranžmana.
Zlatiborac tanka slanina nema hrskavicu i ima specifičan odnos soli i ukusa najboljeg mesa. Uz oštar ukus rukole, sočnu hrskavost zelene salate i neočekivan ukus pistaća, stvoriće svežu i upečatljivu kombinaciju za savremen, lagan, ali hranljiv obrok.
Ovaj recept je za jednu osobu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Zlatiborac
Komentari (0)