Tri kratka ženska imena na slovo N: Nose ga devojčice koje su snažne, srčane i pravi mali borci

Da li vam se sviđaju ova imena?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kratka ženska imena su brojna i roditelji ih obožavaju, pa nikome nije lako da izabere ono koje će njihova devojčica nositi. Međutim, ako ste i vi među roditeljima koji vole kratka imena ali bitno vam je i njihovo značenje, donosimo vam tri divna imena sa početnim slovom N.

Sva se sastoje od samo četiri slova, neki bi rekli da su slična, ali značenja koja nose su potpuno različita, pa izaberite ono koje smatrate da će biti najprikladnije za vašu bebu.

Nika

Značenje imena Nika je “ona koja pobeđuje”; “ona koja je božanska”; “osoba koja je uvek spremna na sve kako bi došla do cilja”; “ona koja je borac i koja trijumfuje”; “ona koja je roditeljima donela sve radosti i koja je pobedila u borbi za pravdu, sreću ili život”.

Nada

Žensko ime Nada predstavalja “onu koja veruje”, “osoba koja je pozitivna, dobra, plemenita”; to je “ona koja ne gubi snagu i volju”, “žena koja donosi veru u bolje sutra”…

Foto: Shutterstock

Svete mučenice Vera, Nada i Ljubav, kao i njihova majka Sofija bile su hrišćanske svetiteljke iz 2. veka koje predstavljaju vrline na kojima počiva hrišćanstvo.

Nina

U prevodu sa grčkog jezika, ime Nina ima značenje “blaga”; “milostiva”, žena koja je “milosna”. U prevodu sa takozvanog Kečua jezika (domorodački jezik kojim govore neka plemena iz Južne Amerike), lično ime Nina se prevodi kao “vatra” ili “žar”, pa je onda takva ženska osoba u vrlo jasnom prevodu “strastvena; srčana; vatrena; slobodna”. Dok u kontekstu slovenskog jezika ime Nina označava sanjalicu, odnosno devojčicu koja se prepušta maštarenjima.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, yumama.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar