Konačno: ATP kaznio Engleze zbog progona Rusa i Belorusa na Vimbldonu!

ATP dozvoljava ruskim i beloruskim teniserima nastup na turnirima, ali bez nacionalnih obeležja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) kaznila je sa milion dolara Teniski savez Velike Britanije (LTA), zbog zabrane nastupa ruskim i beloruskim igračima na ovogodišnjim turnirima u toj zemlji.

LTA je takodje upozoren da bi mogao da ostane bez članstva u ATP-u. Kazna se odnosi na pet muških turnira koji su ove godine održani pod okriljem LTA (ATP turniri u Kvinsu i Istburnu, kao i tri čelendžer turnira). LTA je odluku o zabrani ruskim i beloruskim teniserima doneo nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini. Iz britanskog saveza su naveli da su “duboko razočarani” i optužuju ATP da pokazuje “iznenadjujući nedostatak empatije za situaciju u Ukrajini”, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ranije je ovaj isti Savez novčano kažnjen od strane Ženske teniske asocijacije (WTA) zbog iste zabrane igranja ruskim i beloruskim teniserkama.

ATP dozvoljava ruskim i beloruskim teniserima nastup na turnirima, ali bez nacionalnih obeležja. Iz te organizacije su naveli da će novac biti uplaćen za humanitarnu pomoć Ukrajini.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar