Prosjak zarađuje 1.500 evra od KIRIJE, a živi na ULICI: To je “sića” u poređenju sa glavnim prihodom

Stanodavac i heroinski zavisnik iz Londona odabrao je da bude beskućnik kako bi mogao da plati drogu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/ladbible.com

Da li ste ikada čuli za beskućnika koji poseduje imovinu vrednu više od 615.000 evra i samo od kirije uzima više od dve prosečne plate u Srbiji? Upravo to je slučaj sa jednim Britancem koji prosi na ulicama Londona iako mu svakog meseca “kaplje” oko 1.500 evra.

Deluje neverovatno, ali Dom (prezime nije objavljeno) kaže da živi na ovaj način zbog zavisnosti od heroina i kreka na koji troši prihode od izdavanja nekretnine.

– Ja zapravo posedujem imanje – rekao je on novinarima portala Lad Bible.

Dom je objasnio kako je postao zavisnik u mladosti i uprkos tome što je uspeo da bude trezan sedam godina, ponovo je postao zavisnik. Kaže da je imao detinjstvo u „srednjoj klasi“ i da nije bio sjajan u školi, ali su mu sportske veštine donele stipendiju. Međutim, njegov život krenuo je nizbrdo kada je ušao u pubertet.

– J*beno sam poludeo… Piće, droga, sve. Prvo sam pušio travu kada sam imao 13 godina, a onda sam prešao na skoro sve ostalo. Prvi put sam pušio heroin kada sam imao oko 17, 18 godina. Odmah sam se navukao – rekao je on.

Posle toga je uspeo da celih sedam godina bude “čist” nakon odlaska na rehabilitaciju. Mislio je da će, ako ponovo proba drogu, moći da prestane jer je tako dugo bio trezan. Međutim, ispostavilo se da nije u pravu, pa se ponovo navukao.

Dom je rekao da sav novac koji zaradi iznajmljivanja imanja troši na drogu. Ali to čak nije ni njegov najveći izvor prihoda jer proseći na ulicama Londona zarađuje između 200 i 300 funti dnevno.

– Koji god novac da dobijem, skoro sav ga potrošim na drogu. Spavam ispred stanice – rekao je stanodavac.

Dom je objasnio da je do imovine došao tako što je njegov otac kupio kuću kada mu se rodio prvi sin, da bi dete kada poraste imalo gde da živi. Priznao je da postoji način da poboljša svoju situacije, ali kaže da je njegova sposobnost da donosi odluke “zamućena” zbog količine droge koju uzima. Otežavajuću okolnost predstavlja i to što su porodica i prijatelji prestali da ga podržavaju.

Beskućnik veruje da bi ga prodaja njegove imovine u vrednosti mogla dovesti u još opasniju situaciju sa zavisnošću. On napominje da mu je želja da jednog dana živi normalnim životom bez droge.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, ladbible.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar