Marjanoviću ZABRANJENO da viđa ćerku Janu! Zoran u zatvoru pod strogim režimom: “Ona pati”

Zoran Marjanović i Jana su se, inače, poslednju put videli 22. jula ove godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: YouTube/Printscreen, TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Sud nije odobrio maloj Jani Marjanović (12) da poseti oca Zorana u pritvoru iako “nije pravio probleme u CZ-u”. U sudu, međutim, tvrde da nisu ni dobili Janinu molbu iako je, kako tvrdi porodica, ona podneta još 24. novembra.

Viši sud u Beogradu nije dozvolio maloj Jani Marjanović (12) da u Centralnom zatvoru poseti oca Zorana (44), koji je pre četiri meseca prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene (33) 2. aprila 2016. u Borči.

Zoran Marjanović i Jana su se, inače, poslednju put videli 22. jula ove godine, kada je on, posle izricanja presude, iz Višeg suda u Beogradu nakratko otišao kući da uzme stvari, nakon čega je odveden u pritvor.

Zoranov brat Miloš Marjanović, koji je u međuvremenu postao Janin staratelj, po savetu advokata je sačekao da tužilaštvo i odbrana dobiju pisani otpravak presude u vezi sa zločinom u Borči, i da tek onda napiše molbu sudu da Jana poseti oca.

“Insistira da ga viđa”

– Ovim putem vas molim kao staratelj maloletne Jane Marjanović da joj odobrite stalnu dozvolu za posetu njenom ocu Zoranu Marjanoviću. Imajte u vidu da Jana svakodnevno izražava veliku želju da viđa i posećuje oca, kog nije videla više od četiri meseca, zbog čega posebno pati, te insistira da ga viđa.

Međutim, Viši sud je već sutradan, 25. novembra, na svom sajtu, u odeljku gde se prati tok predmeta, saopštio da se molba Miloša i male Jane odbija.

Kada su novinari Informera pitali za obrazloženje ove odluke, u Višem sudu je nezvanično rečeno “da njima nikakva molba od male Jane nije stigla, a i da jeste, o tome najpre treba da odluči Centar za socijalni rad”.

Kako bi proverili mogućnost i da je eventualna Zoranova nedisciplina u pritvoru mogla biti povod da mu se zabrani poseta ćerke, Informer piše da su se raspitali “kod pouzdanih izvora”, i koji su ih uveravali da on poštuje kućni red u Centralnom zatvoru i da za ova četiri meseca nije napravio ni najmanji incident.

Nedostaje joj tata

Devojčica, podsetimo, redovno piše pisma ocu, u kojima mu poručuje da jedva čeka da ga vidi, a jedno takvo pismo je Informer objavio u septembru:

– Tata, mnogo sam tužna, jer mi nedostaješ. Jedva čekam da te vidim i zagrlim. Ja sam dobro i ništa ne brini. Počela mi je škola i obećavam ti da ću biti najbolji đak! Svi smo dobro i stalno mislimo na tebe. Dok te ne budem videla, stalno ću ti pisati pisma, a nadam se da će te pustiti da i ti meni napišeš neko. Volim te najviše na svetu…

Zoran Marjanović je, inače, 22. jula osuđen na 40 godina zatvora za teško ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči. Sudija Jelena Škulić je u presudi istakla da je “nesporno dokazano da je Zoran ubica”.

– Ne postoji savršen zločin. Sud stoji pri čvrstom uverenju da je Marjanović na svirep i podmukao način ubio suprugu, pri čemu je to unapred planirao. To je jednoglasna odluka petočlanog veća – rekla je, između ostalog, sudija Škulić.

Socijalni radnici odlučiće o starateljstvu

Maloj Jani su kao privremeni staratelji određeni stric Miloš Marjanović i njegova supruga, sa kojima je devojčica ostala da živi u porodičnoj kući u Borči. Odluku o stalnom starateljstvu doneće radnici Centra za socijalni rad, najverovatnije nakon pravosnažne presude Janinom ocu Zoranu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar