Ronaldo oborio rekord Mundijala, pa se odmah oglasio o situaciji sa Mančesterom! (VIDEO)

- On je jedan od najboljih igrača ikada. Mislim da je Kristijano fenomen i legenda kao i mnogi drugi koji su igrali pre njega. Za 50 godina i dalje ćemo pričati o njemu - rekao je Santoš posle duela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo je postao prvi igrač koji je postigao gol na pet Svetskih prvenstava, a zatim je proglasio da je njegova katastrofalna epizoda u Mančester junajtedu završena. Portugalac je bio precizan sa penala u drugom poluvremenu, kako je pomogao svojoj naciji da pobedi Ganu sa 3-2.

To ga je dovelo na “kotu” od osam golova na Svetskom prvenstvu – jedan više od legendarnog rivala Lionela Mesija. Ova pobeda je ujedno bila i prva Ronaldova utakmica otkako je njegov intervju sa Pirsom Morganom uzdrmao fudbalski svet i doveo do raskida ugovora sa Junajtedom.

Govoreći na konferenciji za novinare koja je trajala dva minuta i 12 sekundi i odgovarajući na samo na jedno pitanje, 37-godišnjak je rekao:

– Ovo je bio prelep trenutak – moje peto Svetsko prvenstvo. Pobedili smo, krenuli smo dobro. Veoma važna pobeda. Znamo da je prvi meč ključan. Ali i svetski rekord. Prvi igrač koji je postigao gol na pet Svetskih prvenstava. To me čini ponosnim. Najvažniji korak je da smo pobedili. Što se tiče Junajteda, ove sedmice je završeno to poglavlje. Hteli smo da počnemo na pravi način i pobedili smo. Mogao bih da pomognem svom timu. Ništa drugo nije bitno.

Ronaldovo prvo Svetsko prvenstvo bilo je ono pre 18 godina u Nemačkoj. Inače, na taj način, Ronaldo je postigao svoj 118. gol za svoju zemlju.

Upitan da li Ronaldo, koji je prvi put u karijeri praktično slobodan igrač, još uvek može da nastupa na najvišem nivou, njegov saigrač iz reprezentacije Bernardo Silva (Mančester siti) je odgovorio:

– Da, mislim da može. Zavisi šta želi. Ne znam šta on želi u svom životu. Mora da razgovara sa porodicom i da sam odluči, zar ne? Srećni smo što znamo da i dalje možemo da računamo na njega – ne samo na gol, već je mnogo radio za tim. Zadovoljni smo sa tri boda.

Selektor Portugala Fernando Santoš je dodao:

– On je jedan od najboljih igrača ikada. Mislim da je Kristijano fenomen i legenda kao i mnogi drugi koji su igrali pre njega. Za 50 godina i dalje ćemo pričati o njemu.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. SRAMOTA! Napravi faul u napadu , a sudija svira penal , zato što mu je poništio gol pre toga jer je samoživi stvor polomio čoveka , kako bi dao gol i još se buni !!! Stvarno se ne zna ko je veća primadona , on,Mesi ili Neimar!!!

    Odgovori

Ostavite komentar