Novi koncept Mazda Vision: Ovako bi mogao da izgleda električni MX-5 (VIDEO)

Kompanija veruje da će EV činiti 40% njihove ukupne prodaje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Mazda je otkrila ambiciozne planove, poslovnu strategiju do kraja dekade, novi dizajnerski jezik i elektrifikaciju kataloga.

Na njihovom zvaničnom YouTube kanalu objavljen je video u kojem predsednik i CEO Akira Marumoto govori o narednim koracima, kako bi se ispoštovali strogi ekološki propisi.

Nova arhitektura

Poslednjih pet minuta bavi se “Mazdinom vizijom budućnosti”, a gledaoci mogu da vide aktuelnu generaciju MX-5 (ND), ali i nepoznati beli coupe.

Reč je o konceptu Mazda Vision koji predstavlja novu arhitekturu i nagoveštava izgled 5. generacije popularne Miate, ili nekog drugog sportskog modela.

Foto: Printscreen Youtube

Ogromna ulaganja

Japanci ne saopštavaju detalje o četvorotočkašu, čije zeleno svetlo na zadnjem delu ukazuje na eko-koncept, ali detaljno predstavljaju biznis plan (vredan 10,6 milijardi dolara).

Kompanija veruje da će električna vozila činiti 40% njihove ukupne prodaje do 2030, pa razmatra i ulaganja u proizvodnju baterija, prenosi Autoexpress.

Ovakva prognoza je usklađena s trendovima u industriji, dok stručnjaci procenjuju da će EV činiti oko 32% ukupne globalne prodaje do kraja dekade.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar