Jutro hladno, popodne kiša: RHMZ upozorava na olujnu košavu, evo gde je upaljen CRVENI meteo-alarm

Od ponedeljka, 28. novembra suvo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajkovic

U Srbiji će danas duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, ponegde sa olujnim udarima, a na jugu Banata i sa udarima orkanske jačine, saopštio je RHMZ.

Ujutru hladno, mestimično sa slabim mrazem. Naoblačenje sa kišom koje će pre podne zahvatiti jugozapadne i zapadne, sredinom dana i posle podne proširiće se i na ostale predele Srbije.

Veća količina padavina očekuje se na jugozapadu zemlje, ponegde i preko 20 mm, dok će u ostalim krajevim biti znatno manje.

Najniža temperatura od -2 do 4, najviša dnevna od 8 do 12 stepeni.

Vreme u Beogradu

I u Beogradu danas vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima. Ujutru slab prizemni mraz.

Prepodne naoblačenje, u drugom delu dana povremeno sa slabom kišom. Najniža temperatura od 0 do 4, najviša dnevna oko 10 stepeni.

Dugoročna prognoza

U sredu oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama posle podne sa slabim snegom. Jugoistočni vetar će ujutru i pre podne biti u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni pravac.

U četvrtak i petak suvo uz delimično razvedravanje, osim u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje gde će biti oblačno ponegde sa slabom kišom, a na visokim planinama sa slabim snegom.

Za vikend novo naoblačenje uz pad temperature, s kišom u nižim i snegom u višim predelima. Od ponedeljka, 28. novembra suvo.

Upozorenje na olujni vetar

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas na planinama, u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvati jak i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare orkanske jačine – preko 28 metara u sekundi.

Foto: Printscreen

I na području Beograda danas će duvati jak i olujni jugoistočni vetar.

Na području Banata na snazi je crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme, u Pomoravlju je na snazi narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno, a za ostali deo zemlje izdato je žuto meteo-upozorenje, što znači da vreme može biti opasno.

Vetar će sutra ujutro i pre podne biti u slabljenju.

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar