Nadica i dalje nije svesna uspeha ostvarenog zlatnom medaljom: “Presrećna sam jer se čula naša himna”

Pored Nadice Božanić, zlato je na šampionatu u Meksiku osvoji I Mahdi Hodabahši, srebro je pripalo Aleksandri Perišić, a sa bronzanim medaljama vraćaju se Tijana Bogdanović i Stefan Takov

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS/Printscreen

Dvadesetjednogodišnja Nadica Božanić osvojila je titulu svetske šampionke u kategoriji do 73 kilograma, ali i dalje nije svesna uspeha koji je postigla.

– I dalje se nisu slegli utisci. Presrećna sam što sam uspela da omogućim da se još jednom čuje naša himna na Svetskom prvenstvu. Svaka borba, od prve do poslednje, bila je sa jako iskusnim i dobrim borcima, ali uz pomoć mog trenera Dragana Jovića uspela sam sve da ih pobedim, sprovodeći njegovu taktiku. Išli smo borbu po borbu i za svaku smo se spremali kao da je prva. I dalje nisam svesna šta smo zapravo uradili. Htela bih da zahvalim treneru pre svega, pa onda i klubu i celom timu na podršci – prvi je komentar nove svetske šampionke.

Dragan Jović, tvorac srpskog tekvondo čuda, bio je zadovoljan. Reprezentacija Srbije osvojila je do sada pet medalja u Meksiku, dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane, što je daleko najbolji rezultat svih vremena.

– Posle šest takmičarskih dana i osvojene pete medalje, i to sada zlatne Nadice Božanić, ne znam šta bih mogao da kažem a da bude dostojno rezultata. Radili smo dugo i temeljno. Kubirili smo sa povredama i porazima ali i dalje trenirali na isti način kako smo i započeli i na kraju sve se skockalo. Drago mi je zbog svih pet takmičara koji su osvojili medalju, zaslužili su, svi do jednog.Imamo sutra još Lanu i guraćemo do kraja. Posle podvlačimo crtu i sređujemo utiske – rekao je Dragan Jović.

Pored Nadice Božanić, zlato je na šampionatu u Meksiku osvoji I Mahdi Hodabahši, srebro je pripalo Aleksandri Perišić, a sa bronzanim medaljama vraćaju se Tijana Bogdanović i Stefan Takov.

Šampionat sveta završava se u nedelju, a poslednja od naših predstavika nastupa Lana Komnenović u kategoriji do 46 kilograma.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar