Dermatolozi upozoravaju: Namirnica koju jedemo svaki dan ubrzava starenje i pojavu bora

Ako želite da usporite starenje, morate da promenite način ishrane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, ilustracija

Pojava bora na licu predstavlja jedan od najvećih problem sa kojim se žene susreću. Često ih povezujemo sa starenjem, međutim ishrana i način života takođe mogu doprineti procesu stvaranja bora.

Postoji mnoštvo namirnica koje svakodnevno konzumiramo, a koje mogu uticati na javljanje bora, kao i na sam kvalitet kože i organizma.

Jedan od potencijalnih neprijatelja po našu kožu i organizam može biti šećer. Poznato je da šećer utiče na gojenje, a takođe može igrati važnu ulogu u procesu starenja kože.

Šećer, zajedno sa drugim namirnicama koje su bogate ugljenim hidratima, mopže uticati na stvaranje zapaljenja kože, kao i na proces koji se naziva glikacija. On stvara molekule koje se vezuju za kolagen i elastin, a koji ih slabe.

Foto: Shutterstock

Poznato je da beli hleb, testenine i razna peciva sadrže ugljene hidrate i šećere, te bi ih trebalo konzumirati u umerenim količinama.

Ukoliko želite da usporite proces starenja, iz ishrane biste trebali da isključite šećer u svakom smislu reči, navodi se u izveštaju Frederika Branta, jednog od najpoznatijih dermatologa u SAD.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar