“Značajna eskalacija, potrebna je AKCIJA”: Zelenski se oglasio nakon pada raketa u Poljskoj (VIDEO)

U selu Prževodov u popodnevnim satima dogodila se eksplozija, a prema prvim informacijama dve osobe su poginule

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/Printscreen

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da su ruske rakete pogodile Poljsku, preneo je Rojters, dok SAD kažu da takvi izveštaji ostaju nepotvrđeni.

Zelenski je nazvao izveštaje o gađanju ruskih projektila Poljsku, članicu NATO-a, “veoma značajnom eskalacijom”, dodajući da je potrebna akcija, preneo je Rojters.

Rusko ministarstvo odbrane je u saopštenju negiralo da su njegove rakete prešle u Poljsku. Izveštaje o padu dva projektila koja su pogodila selo u Poljskoj na granici sa Ukrajinom, nazvali su “namernom provokacijom”.

– Pisanja poljskih medija i izjave zvaničnika o navodnom padu “ruskih” projektila u oblasti Prževodova su namerna provokacija u cilju eskalacije situacije. Ruske rakete nisu pogodile ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske državne granice. Olupina koju su poljski mediji objavili sa lica mesta u selu Prževodov nemaju nikakve veze sa ruskim oružjem.

Podsetimo, u selu Prževodov u popodnevnim satima dogodila se eksplozija, a prema prvim informacijama dve osobe su poginule.

BONUS VIDEO



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar