Kako da znate da li vas partner LAŽE? Ovih sedam znakova pokazuju da nešto KRIJE od vas

Obratite pažnju na male znakove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Možda nećete znati u početku, ali kad – tad ćete saznati ako vas partner vara.

Uočićete male znakove koji će pokazati da nešto nije u redu i da treba da budete obazrivi jer osobe koje lažu na taj način i manipulišu ljudima.

– Lažovi imaju manje griže savesti od iskrenih ljudi, pa signali njihovog govora tela mogu da budu manje očigledni. Takođe, osoba koja govori istinu pod pritiskom, lako može da izgleda kriva i da deluje neuverljivo, zbog čega postoji opasnost od donošenja pogrešnog zaključka – kaže ona.

Za izricanje istine potrebno je mnogo manje vremena nego za smišljanje laži. Zbog toga lažovi često imaju poduže pauze pre nego što počnu sa pričom. Oni pokušavaju da zamaskiraju svoja prava osećanja i da se ponašaju drugačije nego što bi trebalo. Sve to zahteva temeljnu pripremu. Ono što će vam nagovestiti da vaš partner nije iskren jeste podizanje obrva, zamuckivanje, kao i ponavljanje rečenica.

Izbegavanje kontakta očima

Lažovi najveći problem imaju sa kontrolisanjem ruku, očiju i nogu i to je opšte poznata stvar. Na primer, igrači pokera, za vreme igre, često nose naočare, a sve zato da drugi takmičari ne bi mogli da otkriju njihovu taktiku. Takođe, oni koji lažu se trude da sagovornika ne gledaju pravo u oči, a upravo to je ono što bi moglo da otkrije da nisu iskreni.

Previše pokreta rukama

Ukoliko primetite da vaš partner prebrzo govori ili da gestikulira u većoj meri nego inače, to može da ukaže na to da ne govori istinu. Kada neko maše rukama, često ima za cilj da odvuče pažnju sa lica, dok će muškarac nekada, tokom gestikulacije, pokazati dlanove i raširiti ruke, kao da želi da vas uveri da ništa ne krije od vas.

Pokeraški izraz lica

Ovaj izraz lica je poznat pod imenom “poker face”, a odnosi se na neutralan izraz, kojim sagovornik pokušava da sakrije ono što zaista oseća. Ukoliko vam se čini da vaš partner deluje previše ukočeno ili neprirodno, velike su šanse da vas zapravo laže.

Foto: Shutterstock

Iskrivljen osmeh

Kada smo iskreni, izraz lica je uglavnom simetričan, dok, recimo, laž, može da stvori asimetričan izraz, kada usta pokušaju da se nasmeju, što dovodi do iskrivljenog osmeha.

Verbalni i neverbalni signali

Ukoliko vam rečima govori jedno, a govor tela pokazuje nešto drugo, šta onda? U takvim situacijama se samo setite toga da je lakše lagati rečima nego pokretima.

Mali rituali

Svako od nas ima “slabu tačku”, odnosno ritual koji nesvesno pravi dok laže. Recimo, neko će, dok laže, sesti i prekrstiti noge, neko će prekrstiti ruke dok govori, a neko će se počešati iza uveta. Obratite pažnju na to da li vaš partner radi nešto od ovoga ili nešto slično ovome.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar