SVET BEBA: Hidroterapija i masaža za najmlađe u Sweet baby spa centru na Zvezdari

I bebe vole da plivaju i da se masiraju, gotovo od rođenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Promo

Hidroterapija beba u Sweet baby spa centru na Zvezdari odvija se u specijalizovanim kadama uz stručni nadzor. Terapija se odvija od 25 do 30 minuta uz prisustvo roditelja. Bebe se opuštaju, izvode pokrete koje ne mogu na prostirci, uživaju u vodi, a nakon toga su zadovoljne i imaju miran san.

Hidroterapija ima mnoge zdravstvene prednosti za sve bebe. Kretanje kroz vodu može neutralisati efekte gravitacije omogućavajući vašoj bebi da se slobodno kreće, što ima pozitivan efekat na probavni i cirkulatorni sistem. Utiče pozitivno na kolike, refluks i zatvor, smanjuje grčeve i nivoe mekonijuma i ubrzava metabolizam.

Foto:Promo

PREDNOSTI EMOTIVNOG RAZVOJA

Zajedno sa višestrukim zdravstvenim prednostima terapije masažom, održavanje kontakta očima i čin same masaže će ojačati proces povezivanja sa vašom bebom i produbiti vezu koju već imate. Bebe koje često plivaju imaju bolje motoričke i socijalne veštine. Hidroterapija pomaže kod depresije i anksioznosti, čak će i pružiti velike društvene koristi ako učestvujete u grupi ili razredu.

Posetite naš baby SPA i vidljivo ojačajte vezu spram vas i deteta.

MIŠIĆNI I SKELETNI SISTEM

Hidroterapija stimuliše dečije mišiće ruku i nogu da budu jači. Korišćenje otpornosti vode povećava se mišićna i skeletna snaga pružajući kompletan trening tela koji jača srce i pluća vaše bebe. Pritisak vode na grudi povećava kapacitet pluća. Prema istraživanju u Finskoj, pokazalo se da bebe koje su podvrgnute hidroterapiji mogu brže naučiti da hodaju i da drže ravnotežu. Takođe, rezultati su pokazali da je hidroterapija bila efikasna u smanjenju ekcema za 42 odsto.

SAN I NERVNI SISTEM

Kombinujući pritisak vode i temperaturu vode, hidroterapija omogućava stimulaciju nervnog sistema promovišući izlečenje istog. Topla voda pomaže u smanjenju stresa, tonusu mišića i cirkulaciji krvi. Rezultati studije pokazuju da bebe koje često plivaju imaju bolje kognitivne veštine. Hidroterapija i masaža pružiće vam buđenje sa osmehom, miran i kvalitetan san.

PREDNOSTI MASAŽE

Bebe u Sweet baby spa centru mogu i da se masiraju i taj tretman traje pet od deset minuta. Podstiče cirkulaciju krvi i ukupan razvoj. Kada beba napuni mesec dana može da se masira, što će je opustiti i omogućiti miran san. Masaža pomaže kod grčeva, žutice i drugih problema sa kojima se bebe suočavaju u tako ranom uzrastu.

Negujući dodir vašoj bebi možete pružiti osećaj sigurne privrženosti, povezanosti, osećaj da je voljena i poštovana. Masaža podstiče hormon sreće, razvija mozak, poboljšava koordinaciju i ravnotežu uz podsticanje rasta. Doprinosi eliminisanju bola, gasova (ili grčeva) i smanjenju plača. Studija o bebama, koje dobijaju masažu do 8 meseci, pokazala je da je bebama kvalitet spavanja poboljšan sa retkim buđenjima u toku noći.

Takođe masaža smanjuje neprijatnost kod beba koje imaju gasove, štucanje, bljuckanje…

Masaža je dobra i za razvoj nervnog sistema bebe i motoričkog aparata. Najbolje vreme za masažu bebe je kada je budna, odmorna i zainteresovana za okolinu. To je obično između dva hranjenja ili posle kupanja.

Prevremeno rođene bebe pokazuju bolji motorički razvoј kada se redovno masiraju. Čak dobijaju na težini brže od prevremeno rođenih beba koje se nikada ne masiraju. Može poboljšati kvalitet života beba sa različitim sposobnostima: masaža može biti način da se umire bebe sa Daunovim sindromom ili cerebralnom paralizom.

Foto:Promo

SMANJUJE STRES

Masaža ublažava stres kod beba stimulišući oslobađanje oksitocina, neurohormona za dobro osećanje, i smanjuje nivo kortizola, hormona stresa. Opušta mišiće, stimuliše njihov rast, pa čak i odlično deluje kod beba sa kolikama.Izvor: PR tekst

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar