Predsednik odgovorio na sumanute napade: Ja uništavam STRANE dronove, a Ponoš je uništavao NAŠE tenkove!

Vučić je dodao da je velika razlika između onih što su radili nešto za našu vojsku i onih koji su je uništavali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je odgovorio na sumanute napade lidera pokreta Srbija centar – SRCE i bivšeg načelnika Generalštaba Zdravka Ponoša da je “besmisleno” što je “Vučić podigao vojnu avijaciju da bi rušio komercijalni dron”.

– Ja nisam reč rekao, nisam ni pomenuo dron. Reč nisam izgovorio danima. Izgovorila je naša vojska, vređate vojsku koja štiti naše nebo, koja čuva našu zemlju. Po čijem to zadatku radite? Zašto napadate svoju zemlju? Da, oborili su dron, trebalo je da ih obore više – kazao je i dodao:

– Što se tiče primedbe da su to svadbeni dronovi, ako vam to tako izgleda kao priprema za svadbu, ok. Ja sam zadovoljan što sam kao vrhovni komandant učestvovao u obaranju stranih letelica, a nisam u uništavanju nijednog srpskog tenka ili oruđa ili oružja. Naprotiv, mi smo 294 novih uveli u naoružanje VS – kazao je predsednik.

Vučić je dodao da je velika razlika između onih što su radili nešto za našu vojsku i onih koji su je po tuđem nalogu uništavali.

Podsetimo, svojevremeno su objavljene fotografije na kojima je prikazano kako je uništavana vojna tehnika u vreme kada je Zdravko Ponoš bio načelnik Generalštaba, a detaljnije o tome čitajte klikom OVDE.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar