Direktor Superlige: UEFA ne kažnjava kršenje finansijskog “fer-pleja”, evropski može i mora bolje!

On je rekao da Evropska kuća fudbala ne poštuje pravilo finansijskog "fer-pleja"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Super league

Izvršni direktor Superlige Bernd Rajhart najavio je da će naredne nedelje u Nionu čelnicima UEFA predstaviti projekat novog klupskog takmičenja, prenose nemački mediji.

Rajhart je gostujući u podkastu “Ajnfah mal lupen”, čiji je domaćin Toni Kros, najavio razgovor sa čelnicima UEFA.

– Sigurno je da nećemo moći da se dogovorimo o svemu. Ali to je dobar znak za klubove koji možda još zaziru ili čak strahuju od sankcija ako se upuste u dijalog. UEFA-ina posvećenost da bi otvoren dijalog o budućnosti fudbala trebalo da bude moguć je pozitivan znak – rekao je Rajhart, koji je bivši direktor RTL televizije.

On je nedavno izabran za novog izvršnog direktora kompanije “A22 Sport menadžment”, koja stoji iza projekta evropske fudbalske Superlige.

– Smatramo da evropski fudbal u ovom trenutku ne ispunjava svoj potencijal. U Evropi se mogu ponuditi bolja takmičenja. Zabrinuti smo zbog ekonomskog ekosistema klubova, koji su trenutno pod finansijskim pritiskom i smatramo da bi evropsko klupsko takmičenje trebalo da organizuju klubovi, kao što se to radi u nacionalnim ligama. Jasno je da je sportsko takmičenje isto za sve i da mora svim klubovima da pruži priliku da žive evropski san. U Superligi nema stalnih članova, ona nije zatvorena celina – istakao je Rajhart.

On je rekao da UEFA ne poštuje pravilo finansijskog “fer-pleja”.

– Potreban nam je snažan finansijski fer-plej koji nameće i kažnjava prekršaje. U ovom trenutku postoje sumnje u to, jer UEFA ne kažnjava kršenje pravila kako bi trebalo. S obzirom da se svi klubovi takmiče, na kraju krajeva, i da dovedu najbolje igrače, narušavanje konkurencije je to što klubovi sa skoro neograničenim resursima mogu da isplaćuju velike plate ili transfere, za razliku od Reala ili Bajerna, koji imaju ograničenja – zaključio je Rajhart.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar