“Pali” crnogorski bokser radio za Zvicera?! Kriminalci sa Balkana među glavnim karikama u švercu KOKAINA

Uhapšeni crnogorski bokser, navodno se aktivno ovim sportom bavio od 2001. do 2012. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Printscreen/ Youtube/MrARENABoxing/MUP

Bivši crnogorski bokser Goran Gogić (43) koji je uhapšen u nedelju u Majamiju zbog sumnje da je učestvovao u švercu 22 tone kokaina, vrednog preko milijardu evra, najverovatnije je radio za kavački klan i odbeglog vođu Radoja Zvicera. Deo ovog klana koji je, kako se sumnja, direktno od proizvođača u Kolumbiji nabavljao kokain, bili su i srpski državljani.

Ovo hapšenje samo je potvrdilo ranija saznanja da su kriminalci sa prostora Balkana među glavnim karikama u lancu šverca velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Foto: MUP

Kazna – preti mu doživotna

Tužioci SAD terete Gorana Gogića za tri krivična dela za koja je najmanja predviđena kazna 10 godina zatvora za svako, ili doživotna kazna zatvora. U saopštenju, americki tužilac u Bruklinu nazvao je Gogićevo hapšenje i podizanje optužnice “velikom pobedom za sprovođenje zakona”, dok je njegov advokat Lorens Hašiš, kako prenosi Rojters, izjavio da je privođenje na aerodromu veliko iznenađenje za njih.

– On tvrdi da je nevin i da je došao u SAD na boksersku konvenciju u Portoriku – rekao je Hašiš.

Bokser Goran Gogić je, podsetimo, uhapšen kada je u Majamiju pokušao da se ukrca na let za Cirih. Prethodno, njega je optužilo tužilaštvo u Njujorku da je učestvovao u švercu droge od maja 2018. do jula 2019. Droga je bila zaplenjena na tri komercijalna teretna broda tokom 2019, uključujući i na brodu “MCS Gajen” u Filadelfiji, što je bila rekordna zaplena u Americi od 19,8 tona kokaina.

Optužnica

– U optužnici se navodi da su članovi kriminalne grupe transportovali kokain u Evropu iz Kolumbije, preko američkih luka, koristeći dizalice i mreže zahvalujući kojima su drogu koja je dopremana gliserima duž ruta brodova, ubacivali na teretne brodove – preneli su američki mediji.

U dokumentima se navodi da je Gogićeva uloga bila da nadgleda tovare i koordinira sa članovima posade, kolumbijskim krijumčarima i evropskim pristaništima, kako bi kokain stigao na konačno odredište. Portal Justice.gov objavio je da je kao glavni logističar imao komplikovanu ulogu, koja je zahtevala poznavanje posade svakog broda, podataka o ruti i lokaciji, kao i da li ima mesta za skladištenje droge u kontejnerima na kojima je već bila druga roba na brodu.

Karijera – bio perspektivan borac

Uhapšeni crnogorski bokser, navodno se aktivno ovim sportom bavio od 2001. do 2012. godine. Kako navode crnogorski mediji, pobedio je u 21 meču i izgubio četiri, a dva je završio remijem. Izvori otkrivaju da je karijeru završio 2012. i da ga posle toga nije bilo u javnosti. Veruje se da je tada uplovio u posao sa drogom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar