Hrvatska shvatila Vučićevu GENIJALNU IGRU, ali kasno: Ustaše kukaju jer Srbija gradi naftovod s Mađarskom

Sumanuto licemerje ustaških medija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:

Hrvatski “Večernji list” objavio je vest u kojoj tvrde da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban prave navodni manevar, na konto dogovora koji su nedavno postigli o izgradnji naftovoda prema Mađarskoj, usled odluke o zabrani kupovine ruske nafte, a koji će Srbiji omogućiti snabdevanje jeftinijom uralskom sirovom naftom, što kako kažu “Hrvatska nikako ne sme dozvoliti jer bi tako postala strateški zapećak”.

Foto: Printscreen

Čini se da je Hrvatska shvatila da je žestoko pogrešila lobiranjem da se Srbiji zabrani uvoz ruske nafte i shvatila Vučićevu genijalnu igru, uvidevši da srpski šef države povlači strateške poteze, te da od Srbije želi, zajedno sa Mađarskom da napravi strateško čvorište kada je u pitanju nafta.

Ono što je posebno ironično, jeste činjenica da u pomenutoj vesti Hrvati bezobrazno kukaju za Srbijom kao za klijentom, zaboravljajući da su našoj zemlji, kada je u pitanju ruska nafta, bez ikakvog razloga zabili nož u leđa, pa su sada shvatili da su se preigrali.

Kada se napravi mala geneza ove prljave ustaške kampanje, ključna su dva aspekta koja za Hrvatsku predstavljaju nepovoljan razvoj događaja.

Prvi da Hrvati zapravo gube klijenta, što je za Hrvatsku veoma nepovoljan razvoj događaja, posebno ako se uzme u obzir činjenica da bi Janaf  (Jadranski naftovod) bio na gubitku s obzirom da je naftna industrija Srbije veliki, tradicionalni klijent Janafa.

Kako sami ističu, poenta nije da Janaf u ovoj krizi, kad se uvodi embargo na rusku naftu, gubi stare klijente dok možda negde, na drugoj strani, dobija nove. Poenta je da zadrži stare i izgradi mrežu novih, tako da dobije na važnosti i veličini prometa.

Drugi aspekt, koji je pritom mnogo dugoročniji, je taj da Hrvati strateški ostaju u velikom problemu.

Takođe i domaći mediji su se nakon najave o izgradnji naftovoda dali na upućivanje kritika predsedniku Vučiću koji na sve načine pokušava da izađe iz problema u koji su Hrvati pokušali da nas “uvale”, pa su tako “Nova S” i “N1” danima kukale kako je 200 miliona evra koje treba uložiti u izgradnju ovog naftovoda zapravo rasipanje novca.

Prema pisanju tih medija, novim naftovodom neće se rešiti gorući problemi srpske energetike, te da je po sredi reč o političkom, a ne ekonomskom projektu.

Na kraju se nameće sasvim logično pitanje, kada je toliko skupo ulagati u trajno rešenje za Srbiju i srpski narod, zašto onda njihovi prijatelji Hrvati sada kukaju?

Čitava farsu koju Hrvati pokušavaju da plasiraju može se opisati u samo dve reči – SUMANUTO LICEMERJE!

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (17)

  1. uvek su gledali ljubomorno na srbiju,pa im se to sveti.oni pre podne mrze sebe a popodne celi svet.uvek su bili podguzne muve.zivela srbija.

    Odgovori

Ostavite komentar