Nastavljeno ispitivanje svedoka zbog UBISTVA Mihajlovića u Surduku: Saslušana vlasnica kuće i komšinica

Otkriveno šta su Aleksandra i Verica ispričale tokom saslušanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen, Vlada Sporcic

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njhovom kriminalnom klanu počinje 17. oktobra u Specijalnom sudu, a podsetimo, u junu mesecu ove godine potvrđena je druga optužnica kojom se pomenutoj grupi na teret stavljaju i ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića, a prvom su “obuhvaćeni” Milan Ljepoja, Aleksandar Gligorijević Puki, Goran Veličković Goksi, Zdravko Radojević i Lazar Vukićević.

Ukupno im se na teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Druga optužnica prikazuje uznemirujuće fotografije, kao i poruke sa Skaj aplikacije koje su razmenjivali pripadnici pomenute kriminalne grupe, kao i izjave sa saslušanja okrivljenih i svedoka.

Među ispitanim svedocima u slučaju ubistva Gorana Mihajlovića u Surduku su vlasnica kuće Aleksandra Ž. (32) supruga Radoja Živkovića koji je nedavno uhapšen u Istanbulu pod sumnjom da je učestvovao u likvidaciji Jovana Vukotića, navodnog vođe “škaljarskog” klana, kao i prva komšinica Verica P. koja je imala “bliski susret” kako se pretpostavlja, upravo sa – Belivukom.

U svom iskazu koji je, podsetimo, tada dala u Tužilaštvu za organizovani kriminal, Aleksandra Ž. je ispričala da joj je policija tražila ključ od kuće u Surduku i da su joj rekli da su pronašli belu koskicu i zapaljene gume.

Navela je da nema saznanja o ubistvu i kao i to da joj je policija javila za “taj dan”. Izjavila je da je nasledila kuću, a potom su joj policajci rekli da su došli po nalogu da je pretresu, rekli su joj šta se dešava, a onda su kazali da su na litici našli nekakve gume i belu koskicu i pitali je ko tamo živi i tražili ključ.

Navela je da je njen otac tamo živeo, ali da u aprilu mesecu 2019. tamo nije bilo nikoga. Kuću je, prema njenim rečima, koristio njen tata vikendom, kao i to da je napunio 70 godina i da mu je lepše na vazduhu.

Objasnila je i da u dvorištu ima neka stara kuća i da je policija više nju gledala. U toj kući, kako je rekla, koja je više šupa, drže alat i neke druge stvari, kao i kola za decu. Ključ za tu kuću ne postoji – otvorena je.

Takođe je navela da ključ od velike kuće u Surduku imaju njen otac, brat od strica, ona i radnik koji čuva kuću i poznaje ga od kada je bila mala. Takođe je navela da nije videla nikakve ostatke guma na placu.

Ispričala je da plac nije ograđen, da sa strane puta ima neka ograda, ne zna imena komšija, a i tog što poznaje misli da živi u Holandiji, plac se završava liticom visokom, a onda ide reka. Takođe je navela da od supruga pokušava da se razvede od 2015. godine, ali da nije znala gde mu je lokacija.

Komšinica Verica P. je na saslušanju za Belivuka rekla, podsetimo – “sve najbolje”.

– Osetila sam da se pali vatra, prišla sam dvorištu. Momci koji su tu bili rekli mi da su plaćeni da srede dvorište. Rekla sam im da pripaze jer je vetar duvao. Stvarno su pazili, rekli su mi da ne brinem jer vode računa. Malo smo popričali, rekli su mi da je prodata kuća i da nov vlasnik hoće da se sredi dvorište. Tačno su rekli: ‘Novi vlasnik hoće da dvorište bude kao dnevna soba. U daljini sam videla još jednu osobu, iznenadila sam se da postoji takva ekipa, imali su čak i neko bure, mislila sam da će u bure da ubacuju đubre i da pale. Taj momak s kojim sam pričala (za kojeg se veruje da je Belivuk) je mnogo lep momak, visok, lepo je pričao, bio je mlad, imao je kombinezon – ispričala je ona.

Mihajlović bio prva žrtva i jedini otrovan

Gorana Mihajlovića su prvo dovezli u Ritopek i ostavili u tajnoj prostoriji da leži na ćebetu, a ispod je bio najlon. Njega su, prema onome što piše u optužnici, tu noć čuvali Nikola Spasojević i Vlade Draganić.

Belivuk im je rekao da ga čuvaju i da će da ga ubiju sutra kao i to da je “mali ubica”. Takođe im je naredio da ako se pomeri, da pucaju u njega i dao im pištolj.

Spasojević tvrdi da je pokušao da priča sa Goranom i da mu je ovaj rekao da ne sme da mu kaže ko je i da samo želi da ide kući. Da prodaje drogu, da ima ženu i bebu.

Sutradan, odnosno, 2. aprila 2019. godine, Miljković i Belivuk su došli u Ritopek i rekli Spasojeviću da doveze kamion kako bi Mihajlovića prevezli u Surduk, što je ovaj i učinio. U međuvremenu, ova dvojica su otrovali Mihajlovića, umotali u najlon, prekrili peskom u tovarnom delu kamiona, a potom odvezli u Surduk gde su ga navodno isekli i pekli i bacili u Dunav.

BONUS VIDEO:



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar