VELIČINA o kojoj ni muškarci ni žene ne znaju NIŠTA, a najvažnija je za intimne odnose!

Mere i proporcije o kojima se retko govori

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, ilustracija

Kada se u istoj rečenici pomenu i veličina i intimni odnosi, prva asocijacija svima će biti muškarci…

I, naravno, veličina njihovog polnog organa.

Međutim, kada biste iste te muškarce pitali da li znaju nešto o proporcijama i velični ženskog polnog organa, sigurno biste dobili negativan odgovor.

Vagina je mišić koji se poput svih drugih u telu steže i opušta.

Rezultati studije u kojoj je učestvovalo više od 200 žena, vaginalni kanal je u proseku dug 9,6 centimetara,  širok od 2,5 do 3,5 centimetara.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Velike usmine spadaju u spoljne delove vulve koje štite vaginu, i okružuju male usmine. Velike usmine su u proseku duge oko 8,1 centimetara.

Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga – u studiji iznosi od 4,5 do 11,5 centimetara. Veličina usmina nema veze s veličinom vagine, a one se smanjuju kako žena stari.

Male usmine, ili unutrašnje usmine, okružuju sam otvor vagine. Zanimljivo je da je leva mala usmina u proseku nešto šira – oko 2,1 centimetra, a desna oko 1,9 centimetara.

Leva mala usmina je u proseku duga oko 4 centimetra, dok je desna duga oko 3,8 centimetara.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kao i kod drugih delova tela, postoji zaista velik raspon veličine klitorisa od žene do žene. Klitoris je inače, unikatan po tome jer mu je jedina namena seksualno zadovoljstvo.

Prosek širine klitorisa iznosi oko 0,8 centimetara (raspon širine je kod anketiranih žena bio od 0,2 do 2,5 centimetra).

Prosečna dužina iznosi 1,6 centimetara, s rasponom od 0,4 do 4,0 centimetra. Veličina klitorisa nema uticaja na intenzitet ženskog zadovoljstva.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar