Kakav maler: Trebao da debituje za reprezentaciju, a selektor zaboravio na njega?!

Tako je nekadašnji omladinac Sportinga i Milana izgubio priliku da debituje za seniorsku selekciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Martin Divisek

Fudbaleri Portugala odigrali su sinoć meč u Ligi nacija protiv Češke i upisali ubedljiv trijumf (4:0), a većina će ovaj susret pamtiti po povredi Kristijana Ronalda. Slavni fudbaler dobio je udarac u lice zbog kojeg je srpski sudija Srđan Jovanović hitno morao da prekine susret, kako bi lekarska ekipa zaustavila krvarenje na njegovom licu. Ipak, drugi reprezentativac Portugala pamtiće meč po bizarnoj situaciji koja se njemu desila.

Tijago Đalo (22), protugalski štoper koji već tri godine igra za Lil, presedeo je čitav meč na klupi za rezerve jer ga je selektor zaboravio! Iskusni Fernando Santoš (67) koji od 2014. godine predvodi Portugalce u finišu meča prvo je uveo veznog igrača Fulama Žoaa Palinju, a kada mu je trebalo pojačanje u odbrani na teren je kročio vezni igrač Žoao Mario.

– Zaboravio sam da na klupi imam Tijaga Đaloa i izvinjavam mu se zbog toga. Đalo je mogao da uđe u tom trenutku, imam puno poverenje u njega! Žoao Mario bio je već spreman za ulazak u igru i onda sam pomislio kako je rešenje da se Palinja prebaci u centralni deo odbrane – rekao je selektor Santoš nakon meča.

Tako je nekadašnji omladinac Sportinga i Milana izgubio priliku da debituje za seniorsku selekciju. On je godinama bio deo svih reprezentativnih selekcija u mlađim kategorijama, a ovo mu je bio drugi put da sedi na klupi u seniorskom timu. Ipak, ni ovog puta nije dobio šansu da debituje, jer ga se selektor nije setio u ključnom trenutku.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar