Goranu (19) hteli da uzmu pse, pa se UBIO: Spasavao životinje, a onda su komšije USTALE protiv njega

Situacija se zakomplikovala kada je zbog komšijske peticije u Štivor došla komunalna policija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Printscreen

Goran Karanović (19) spašavao je napuštene, ranjene i bolesne životinje, a dok su mu jedni donosili nove kuce i mace da vodi brigu o njima, drugi su ga stalno prijavljivali. Prijatelji kažu da nije mogao da izdrži taj pritisak.

Da je svaki čovek delom bio kao Goran napuštenih i bolesnih životinja ne bi bilo, navode prijatelji mladića, koji je prema nezvaničnim saznanjima pronađen obešen u svom domu u Šibovskoj kod Prnjavora.

Goran Karanović imao je nepunih dvadeset godina, a već je velika odgovornost bila na njegovim plećima, budući da se brinuo o čak 55 pasa i 20 mački, a stalno je apelovao na svoje sugrađane da pomognu ovim životinjama, kao i u pronalasku doma za njih.

Kako veliki broj ljudi piše na društvenim mrežama, zbog svoje velike ljubavi prema životinjama, ovaj mladić trpeo je veliki pritisak. Sa jedne strane njihova bespomoćnost i njegovo toplo i saosećajno srce, a sa druge strane pojedinci, kojima je smetao lavež pasa i činjenica da se toliki broj životinja nalazi u njihovoj okolini.

O razlozima Goranovog samoubista, pisalo je i Udruženje “Wag Wag” na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici:

– Danas je jedan od najtužnijih dana za napuštene životinje. Goran Karanović je sebi oduzeo život. Digao je ruku na sebe jer s manje od 20 godina nije mogao da izdrži pritisak onih koji su ga neprekidno prijavljivali. Slali mu policiju na vrata zbog 40-ak pasa koje je voleo svim svojim srcem. Koje je danonoćno pazio. Koje je bolesne, polomljene, krvave dovodio svojoj kući i ulagao sve napore da im obezbjedi lečenje i dobar život. Svaki dan su mu pretili da će ih oduzeti.

Sudeći prema navodima ovog udruženja, pojedini građani su čak i pisali peticiju kako bi prekinuli Goranov angažman oko napuštenih životinja.

– Danas su oni kojima smetaju životinje pobedili. Ugasili su život mlađi od dve decenije. Oni stari, nervozni, potplaćeni, oni besni na sebe i sve oko sebe kojima smeta kad psi zalaju oni su potpisivali peticiju da ga unište. Smetao je njima i ovaj mladi život. Gorane, čuvaj nam Reksa. Čuvaj sve šapice koje su ikada otišle od tebe prerano. Jedina uteha je što će od danas imati pravog anđela da ih dočeka kada odu od nas – navodi se objavi na Fejsbuk stranici Udruženja “Wag Wag”.

MAJKA: MOG ANĐELA OTERALI U SMRT

Prema izjavi majke Gorana Karanovića, koju prenosi portal Banjaluka.net, čini se da je samoubistvu mladića predhodila prava drama.

Zbog napuštenih, često i bolesnih i povređenih pasa, koje je Goran sakupljao i brinuo o njima, pojedine komšije su digle pravu hajku na njega. Pisali su peticije i tražili da se Goranovi psi uklone iz sela.

– On je imao 15 svojih pasa, ostali su bili sa ulice. Dešavalo se da ih se skupi i po 50, sve njih je on hranio, lečio i čuvao, bez ikakve materijalne koristi, iz čiste ljubavi. Od svog novca im je kupovao lekove i hranu – prenosi Srpskainfo.

Situacija se zakomplikovala kada je zbog komšijske peticije u Štivor došla komunalna policija.

Policajci su rekli da će doći za dva dana i odvesti sve pse, i da Goran, po zakonu, može zadržati samo dva.

Kad se to dogodilo, mladić je bio u panici i sa majkom je došao kod komšinice Snježane Emanuele Linke Dalšašo i njenog supruga Reverta Linkea, prenosi Banjaluka.net.

Oni su mu u i ranije pomagali da zbrine napuštene životinje, jer su i sami veliki ljubitelji pasa i na svom imanju imaju ih pet.

– Kad smo ranije čuli tu vest da mu je načelnik opštine obećao zemlju i dozvolu za azil, rekla sam mu: Gorane, sine, sve ostalo ćemo mi obezbediti, ne brini. Ali, kad je poslednji put došao kod mene i rekao da će policija odvesti pse, bio je očajan. Pokušala sam ga smiriti i uješiti, on to zaslužuje, bio je pravi dobri anđeo – ispričala je Snježana Emanuela za Srpskainfo.

Onda je Goran nestao, a majka i komšinica obišle su imanje, da bi pronašle njegovo mrtvo telo u plasteniku.

Ni nakon pokušaja reanimacije i masaže srca nisu uspeli da ga vrate u život.

DIRLJIVE REČI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Smrt mladića iz Štivora izazvala je pravu buru na društvenim mrežama. Zaštitnici životinja iz cele BiH pozvali su građane da sutra u 13 sati dođu u Prnjavor i isprate Gorana na večni počinak.

One koji ne mogu doći na sahranu, pozvali su da se u 13 časova okupe ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci i održe minut ćutnje za Gorana.

Odazvali su se mnogi, a iz više gradova u BiH i regionu, poslata je poruka da će se i u drugim pravoslavnim hramovima paliti sveće za Gorana.

BONUS VIDEOIzvor: Republika

Komentari (1)

Ostavite komentar