“Evropska unija je prva žrtva koronavirusa”

Smatra da pandemija ukazuje na toksičnost liberalnog kapitalizma i na njegovu ekstremnu krhkost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YouTube

EU je nesposobnošću i nespremnošću da zaštiti građane zemalja članica postala prva žrtva korona virusa, smatra populista Marin le Pen, predsednica francuske stranke Nacionalno okupljanje i navodi da je EU tehnokratska organizacija, potpuno odvojena od naroda i isključena iz njihovih glavnih briga.

Ona je u intervjuu za “Novosti” rekla da EU nije ni znala, ni mogla da predvidi, reaguje i koordinira, ni najmanjom efikasnom akcijom da bi se zaustavila epidemija.

“Dok su zemlje s pravom odlučile da zatvore granice u pokušaju da spreče napredovanje epidemije, predsednica EK Ursula fon der Lajen odvraćala je evropske države od preduzimanja ove mere zdravog razuma. Treba napomenuti da je i Emanuel Makron odmah upozorio Francuze na ”povlačenja u nacionalizam””, kaže Marin le Pen.

Smatra da pandemija ukazuje na toksičnost liberalnog kapitalizma i na njegovu ekstremnu krhkost.

MERKELOVA O BORBI PROTIV KORONE: “Moramo da ostanemo ozbiljni i disciplinovani!”

“Iza vrednosti indeksa berzanskih akcija i dividendi finansijskog kapitalizma na osnovu kojih donosimo sud o ekonomskom zdravlju zemalja, nedostaju maske, bolnički kreveti i lekovi, a desetine hiljada života je izgubljeno“, rekla je Marin le Pen čija se politička vizija zasniva na suverenoj državi.

Svet sutrašnjice, kaže, biće onaj s povratkom granica, nacija i ekonomskog i industrijskog suvereniteta.

Kaže da srpskom narodu nikada nije nedostajalo hrabrosti, srčanosti i požrtvovanja u naporima kada je trebalo da se suoči sa velikim izazovima svoje istorije.

“I ovoga puta ne sumnjam da ćete znati da se izborite, i u ovom zajedničkom iskušenju uveravam vas u svu moju solidarnost i naklonost”, navela je Marin le Pen.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar