Luka Mitrović se oglasio na početku sezone: Prvi put je progovorio o novom treneru Jovanoviću!

Klub s Malog Kalemegdana je doveo i veliki broj pojačanja, ali to ne brine Mitrovića, koji smatra da tim mora da bude "dubok" ukoliko želi da se takmiči na svim frontovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde okupili su se u Beogradu pred novu sezonu, a Luka Mitrović ističe da je ekipa spremna, ali da tu ima još dosta posla kako bi dobili “ono pravo”.

– Približava se početak nove sezone, dosta toga smo napravili, dosta posla nas očekuje kao i svaku “novu” ekipu, sa dosta novih igrača i s novim trenerom. Još smo u nekoj fazi upoznavanja košarkaškog, naknadno su se priključili reprezentativci Dobrić i Petrušev, kao što je i normalno za ovaj deo priprema, bilo je tu sitnih nekih problema zbog kojih su neki igrači propuštali neke kraće periode. Čekamo Nemanju Nedovića da se u potpunosti oporavi, da se kompletirao i da zdravi i kompletni dočekamo prvi meč – kaže Mitrović, a prenosi Telegraf.

Crvena zvezda je ovog leta promenila i trenera. Dejan Radonjić je otišao u Panatinaikos, dok je na njegovo mesto stigao Vlada Jovanović, trener koji i nema iskustva u Evroligi.

– Svaki trener ima svoje zahteve, svoje principe. Tako će biti i sa Vladom, ono što bi trebalo da se nas krasi i što nas je krasilo i što se nadam da će nas krasiti kao i prethodnih sezona to je neka dobra energija, jaka fizička igra naročito u odbrani, a mislim da imamo i te kako napadački potencijal koji još nismo, ali koji treba, da pretvorimo u onaj konkretan kvalitet što se nadam da će se desiti brzo.

Klub s Malog Kalemegdana je doveo i veliki broj pojačanja, ali to ne brine Mitrovića, koji smatra da tim mora da bude “dubok” ukoliko želi da se nadmeće na svim frontovima.

– Svakako da u ovakvom formatu takmičenja s ovolikim brojem utakmica je potreban roster, tako da svaki igrač može malo da se rastereti u pojedinim mečevima, jer teško je očekivati od bilo kog igrača da na istom nivou odigra svih 80-90 utakmica, tako da… S te strane će biti lakše pod košem, a imamo i dobru rotaciju na spoljašnjim pozicijama gde će svako u svakom trenutku moći da uskoči i pogura kada to ne bude išlo.

Ovog leta je malo i promenjena politika transfera, Zvezda se okrenula i nekim poznatim košarkaškim imenima, nije želela da “kopa”, već se okrenula proverenim igračima, od kojih samo dvojica nemaju iskustvo igranja u Evroligi – Ilić i Adams.

– Dosta je tu poznatih imena iz Evrolige, ali i igrača koji su prvi put u ovakvoj situaciji i na ovom nivou. Kao i u svakoj dobroj ekipi, mi starosedeoci, igrači sa iskustvom na ovom nivou, daćemo sve od sebe. Na raspolaganju smo momcima koji su novi u Evroligi i tom stepenu takmičenja svakog dana, kako bi im pomogli da što pre dostignu puni potencijal i kvalitet.

Kreator igre u novoj sezoni biće Džejlen Adams koji je stigao iz Austrlaije, ali koji ima iskustvo igranja i u NBA ligi.

– Nezahvalno je da ja komentarišem bilo kog košarkaša, ali neko ko ima NBA iskustvo i iskustvo igranja u Australiji koja nam možda nije toliko poznata… Beležio je sjajne partije i rezultate. Ima ogroman potencijal. Biće mu potrebno malo vremena, kao i svima nama da individualno i timski izgledamo dobro. Ne treba možda očekivati sjajne partije od njega na početku sezone i u prvih par utakmica, ali to nam nije ni cilj. Već da izgledamo bolje iz utakmice u utakmici i kako vreme bude prolazilo forma bude sve bolja i bolja – ističe Mitrović.

Mitrović je košarkaš koji je minule sezone igrao na poziciji pet, ali i koga su povrede sprečile da ispuni svoj puni potencijal.

– Izuzetno mi je važno što sam prošao kompletne pripreme sa ekipom, bez većih pauza. Bila je kratka zbog zdravstvenih problema, ali sve je dobro, telo sluša i nadam se da će tako ostati tokom čitave sezone – kaže Mitrović koji se okreće i toj poziciji na kojoj će igrati.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar