“Nijedna pesma nije PRIBLIŽNA njenim, često je se SETIM”: Ceca za Objektiv iskreno o Marini Tucaković

Otkrila koliko tuguje za dugogodišnjom prijateljicom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Prošlo je velikih godinu dana od smrti legendarnog tekstopisca Marije Tucaković, a žal za njom i dalje ne jenjava. Velika Marinina želja bila je da se nakon njene smrti održi žurka u njenu čast, na kojoj će prisustvovati svi oni sa kojima je sarađivala tokom svoje višedecenijske karijere, međutim, do toga nije došlo. Tim povodom oglasio se njen sin Milan Laća Radulović.

PRVOBITNI PLAN

Tekstopisac Marina Tucaković preminula je protekle godine, 19. septembra. Njen naslednik Milan Laća Radulović je na svom Tviter nalogu istakao kako je planirao da joj ispuni poslednju želju i organizuje žurku na koju bi bili pozvani svi koje je volela za života, pošto je svojevremeno izjavila kako bi joj bilo drago da je na takav način isprate.

Međutim, zbog gotovo tek održane sahrane Kornelija Kovača, s kojim je Marina bila veliki prijatelj, nije mogao da sprovede svoju ideju u delo. Porodica je zatim donela odluku da pomen obeleži na nešto drugačiji način.

Foto: printscreen/instagram

– Devetnaestog septembra navršava se godinu dana od smrti Marine Tucaković, moje majke. Pomen ćemo obeležiti u krugu najbližih- naglasio je Laća na Tviteru, a zatim je dodao:

Foto: printscreen/instagram

– Prvobitni plan je bio da joj priredimo žurku za sve njene najdraže likove iz života jer je uvek govorila da bi tako želela da je ispratimo. Sedamnaestog septembra bila je sahrana Bate Kovača, našeg porodičnog prijatelja. Maminog druga. Da izbegnem patetiku, Bata i mama su oni koji se jednom rode. Nadam se da ne moram da objašnjavam ko je Kornelije Bata Kovač, niti ko je Marina Tucaković. On je takođe i jedan od onih koji nikad ne umiru. Žurku odlažemo. Bato, počivaj u miru.

SEĆANJE NE BLEDI

Koliko Marina nedostaje mnogim kolegama, svedoči i izjava Svetlane Cece Ražnatović, koja i nakon godinu dana ne može da se pomiri sa činjenicom da njene velike prijateljice više nema.

– Nije samo nenadoknadiv gubitak za naš posao, već i odlazak jednog dobrog čoveka i jedne čiste duše. Meni je bila velika podrška i u privatnom i u poslovnom smislu, napravila mi je antologijske pesme – priča Ceca za naš list i dodaje:

Foto: Nikola Ristic, ATAImages

– Imala sam četiri albuma kada sam došla u njihov dom, ali su Futa i Marina sve nadalje promenili u energetskom smislu, kao i poruke koje će moje pesme poslati. Za 34 godine nikada nisam čula da neko piše na takav način, a pesme koje je napisala za mene ostaće dugo i iza mene i iza nje.Ceca priznaje da se često seti svoje dugogodišnje saradnice i prijateljice.

– Često je se setim. Za ovih godinu dana otkako je nema nijedna pesma nije došla do mene, a da je makar približna onom što je Marina stvarala. Bila je vanserijski talenat koji se rađa samo jednom – zaključila je Ceca.

JEDNA JEDINA

Opšte je poznato da je Marina napisala veliki broj hitova za svog života, a godinu dana nakon njene smrti za naš list progovorila je i pevačica Seka Aleksić, za koju je Tucakovićeva napisala neke od njenih najvećih hitova: „Iskoristi moje mane”, „Gde sam ti ja”, „Boli stara ljubav”, kao i mnoge druge.

Foto: ATAImages

–  Ne može da se zaboravi neko ko je bio najbolji od najboljih u svojoj profesiji. Marina je zaista ostavila veliki trag u mojoj muzičkoj karijeri. Za mene je napisala veliki broj hitova koji se  i dan-danas traže na mojim nastupima. Iskreno smatram da se još dugo neće roditi neko kao što je bila Marina. To je možda loše za naš posao, ali to je surova istina- rekla je Seka za naš list.

OVAJ I MNOGE DRUGE TEKSTOVE ČITAJTE U DANAŠNJEM OBJEKTIVU.

Foto: Objektiv.rs

Piše: Tanja Svilanović

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar