Užice: Zbog kršenja izolacije tri meseca kućnog pritvora, nije bilo okupljanja u crkvama tokom Uskrsa

Situacija je dobra i u Domu za stare na Zabučju u kome boravi 80 štićenika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Užice
Foto/Wikipedia

Od petka u 17 sati, kada je počeo policijski čas pa do sada, pripadnici Policijske uprave Užice podneli su zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv 24 osobe iz Zlatiborskog okruga zbog kršenja zabrane kretanja.

Od tog broja dva lica iz Užica su prekršile policijski čas, a na osnovu naloga nadležnog tužilaštva, podnesena je krivična prijava protiv jedne osobe koja je prekršila meru samoizolacije i njoj je već izrečena kazna od tri meseca kućnog pritvora, izjavio je Tanjugu zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević.

On je istakao da nije bilo okupljanja vernika u užičkim crkvama tokom Uskrsa.

Situacija je dobra i u Domu za stare na Zabučju u kome boravi 80 štićenika. Niko od njih, ni zaposleni, nije zaražen koronavirusom, kazao je Stanisavljević.

KAZNA 190.000 DINARA: Izazvao nesreću tokom policijskog časa, VOZIO BEZ VOZAČKE!

Na teritoriji Zlatiborskog okruga do sada je potvrđeno 78 slučajeva obolevanja od korona virusa, a najviše ih je u Užicu – 24.

Stanisavljević navodi da sva javno komunalna preduzeća u gradu tokom praznika dežuraju kako bi grad i u vanrednim okolnostima i 84- časovnoj zabrani kretanja funkcionisao bez problema.

“Sve komunalne službe dežuraju, i kada je reč o snabdevanju strujom, vodom ili čistoći grada nema problema“, rekao je Stanisavljević.

Prema njegovim rečima, JKP „Gradska toplana“, iako je grejna sezona završena, produžilo je grejanje do 1.maja, a kasnije će pratiti vremenske prilike i u zavisnosti od spoljašnje temperature, održavati toplim radijatore u stanovima.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar