Prevrće stabla, krovove, kamione! STRAVIČNO NEVREME stiže u Srbiju: Hrvatsku je ostavilo bez struje

Za sada još nema informacija da li ima povređenih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Strašno nevreme pogodilo je danas Čazmu i pričinilo ogromnu materijalnu štetu.

Za sada još nema informacija da li ima povređenih.

– Velika šteta, otvoren korov, smrskani automobili, prevrnuti kamioni, oboreno drveće. Nema struje u celom gradu i kako sada stvari stoje, neće je biti dva dana jer je srušen dalekovod od 35 kilovata, a nema ni struje – rekao je gradonačelnik Čazmana Dinko Pirak, koji je trenutno sa županom Markom Marušićem u obilasku grada, piše Mojportal.

– To je sila koju dugo nisam video. Još uvek nemam informacije o povređenim ljudima. Sirene zuje po celom gradu – rekao je Pirak.

Policija takođe još nema informaciju da li je neko stradao u nevremenu. Javljaju im se uglavnom građani čija je imovina oštećena.

Jak vetar srušio je krov preduzeća Čazmatrans na parking

Policija je poslala saopštenje medijima:

– Županijski centar 112 Bjelovar danas, 15. septembra u popodnevnim satima primio je više dojava građana o nevremenu praćenom jakim vetrom i kišom na području Čazme.

Na teren su upućene hitne službe, a delatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u saradnji s predstavnicima Štaba civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procene štete i organizovanja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posledica nevremena.

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima porodičnih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi. Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom.

Nevreme praćeno vetrom, gradom i kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gde je prouzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima – navodi se.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je danas upozorenje na nepogode koje dolaze iz pravca Bosne u Hercegovine. Kako je ranije RHMZ najavio najavljene nepogode za sutra počeće ipak danas.

– Pljuskovi i grmljavine koji se na području severne Srbije očekuju danas u drugom delu dana, a sutra u većem delu naše zemlje, lokalno će biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. U subotu (17.09.) se grmljavinski procesi očekuju još na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša, koja će uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar biti intenzivnija uveče i u noći ka nedelji (17/18.09.) – navodi se u upozorenju za Srbiju na lokalno veću količinu padavina i pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vetrom – najavio je RHMZ.

BONUS VIDEO:Izvor: Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar