Hrvati predstavili dres za Katar: Komšije, koji je ovo vek? (FOTO)

Debitovaće u njima u Ligi nacija krajem ovog meseca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Stuart Franklin

Fudbalski savez Hrvatske predstavio je dres koji će aktuelni vicešampioni sveta nositi u Kataru na Svetskom prvenstvu, koji podseća na onaj iz 20. veka, tj. iz 1998. godine i Mundijala u Francuskoj.

Na njima se nalaze polja, kvadratići ili kocke, kako je kome lakše (otud i nadimak za fudbalsku reprezentaciju “kockasti”), a u izradi je učestvovala kompanija Najki.

Savez je u objavi na svom sajtu poručio “da se radi o redizajniranoj i modernoj verziji kvadratića, koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa”.

– Izuzetno sam ponosan što sam imao privilegiju najviše puta nositi predivni hrvatski dres te se veselim novoj garnituri koja sledi prepoznatljivu tradiciju. Ta magična crveno-bela polja čine hrvatski dres najprepoznatljivijim na svetu, a novi dizajn podseća me malo na 1998. godinu i legendarnu ekipu koja je inspirisala moju generaciju. Takođe, jako mi se sviđaju atraktivan dizajn i privlačne boje na drugoj garnituri, siguran sam da će biti jako popularan među našim navijačima – rekao je Luka Modrić, kapiten Hrvatske.

Hrvatska u Kataru na Svetskom prvenstvu igra u grupi F protiv selekcija Belgije, Kanade i Maroka.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar