Značajan pad broja zaraženih u Austriji: 46 obolelih za 24 sata

Do danas je testirano 182.949 osoba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Austrija korona
Foto/Printscreen/You Tube

Samo jedan odsto osoba koje su bile testirane u nedelju bio je pozitivan na koronavirus, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Dnevna stopa rasta novoinficiranih u poslednjih 10 dana bila je na 1,04 odsto. Trenutno je obolelih 3.694, a prema podacima Ministarstva 46 lica je u poslednja 24 sata novoinficirano, dok je istovremeno 130 ozdravilo, a zabeleženo je 18 preminulih.

Došlo je i do smanjenja hospitalizovanih lica na 805, od kojih je 194 na intenzivnoj nezi, a broj umrlih dostigao je 470.

U Austriji je do danas testirano 182.949 osoba. Ministar zdavlja Rudolf Anšober rekao je da se radi o međubilansu u prvoj etapi “maratona”.

Razvoj situacije je, prema njegovim rečima, veliki uspeh, ali on istovremeno ukazuje da statistički podaci još ne sadrže posledice do kojih je dovelo postepeno otvaranje radnji prethodnog utorka.

Ti efeketi će, kako je kazao, biti vidljivi tek u drugoj polovini nedelje.

“Upozoravam na efekte preranog popuštanja, jer će nas pandemija i u Austriji još dugo pratiti i potrebne su nam i dalje izdržljivost kao i doslednost”, poručio je Anšober.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar