Obilazila automobil, a kad je videla ŠTA VOZAČ RADI, nije mogla da veruje svojim očima (VIDEO)

Sporni video komentarisao je i narednik tamošnje policije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

“Teslin” sistem pomoći vozaču u saobraćaju mnogi shvataju potpuno pogrešno. Iako je proizvođač naveo da napredni sistem pruža mogućnost autonomne vožnje, u praksi je stvar drugačija.

Autopilot, odnosno mogućnost potpuno samostalne vožnje namenjen je isključivo vozačima koji će držati ruke na upravljaču i biti spremni preuzeti kontrolu nad vozilom u svakom trenutku. Dakle, vozač ne sme u potpunosti prepustiti kontrolu sistemu u automobilu.

Nažalost, mnogi vozači u potpunosti se oslanjaju na veštačku inteligenciju pa ne čudi što se neretko dešavaju bizarne saobraćajne nesreće, ali i one sa fatalnim ishodom.

Najnoviji primer stiže iz Kanade gde je vozač “Tesle Model S” tokom vožnje odlučio da malo dremne.

Video je snimila Luiza Leser koja tvrdi da je vozač “Tesle” spavao pri brzini većoj od 100 kilometara na sat.

– Prvo sam rekla suprugu da nema nikoga za upravljačem, ali sam onda shvatila da čovek spava. Otvorio je oči na sekundu, ali brzo se vratio u san. Vožnja je trajala između 10 i 15 minuta – rekla je ona, prenosi Jutarnji list.

Sporni video komentarisao je i narednik tamošnje policije Keri Šmit.

– Još nismo utvrdili sve okolnosti, ali ovo je potpuno nepromišljeno i opasno – kazao je on i dodao:

– Ne znam da li je vozač u tom trenutku imao zdravstvene probleme. Ako sedite na vozačkom mestu, dužni ste da budete oprezni i pažljivi. Naravno, s rukama na upravljaču. Ovo će rezultirati optužbama za neopreznu i opasnu vožnju. Takođe, ne sviđa mi se što autor videa umesto snimanja nije nazvao policiju ili Hitnu pomoć. Sve se moglo završiti tragično – završio je Šmit.

BONUS VIDEO:Izvor: Jutarnji list

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar