“Nismo ni znali da je trudna”: Komšije majke iz Čente koja je bebu ostavila u KUTIJI otkrili nove detalje

Telo se prema zvaničnim informacijama nalazi se na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
ilustracija,foto: Shutterstock,Objektiv.rs/Danilo Krsa

Užas i neverica u mirnom banatskom selu Čenta, na pola puta između Zrenjanina i Beograda, gde je juče oko 15 časova, nakon dojave, u trošnom kućerku u Ulici Zmaj Jovina 22, nakon dojave, pronađeno beživotno telo, tek rođene muške bebe.

Telo se prema zvaničnim informacijama nalazi se na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, gde ce nakon detaljne analize, biti utvrden uzrok smrti.

Majka novorođenčeta, Lana Jankulov (32 ) iz Čente, rekla je policiji da je u subotu 3. septembra rodila mrtvu bebu, dečaka, u kući u kojoj je živela sa dvoje dece iz dva braka, dvanaestogodišnjim D. i dvogodišnjom ćerkicom T.

Telo je, kako potvrđuju izvori bliski policiji, bilo umotano u peškir, ostavljeno u plastičnom bazenu na naduvavanje i stavljeno u kutiju. Nadležno Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, naložilo je obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti bebe, a majka je zadržana na lečenju u bolnici u Beogradu.

Njoj je navodno pozlilo u autobusu za Beograd, kada je krenula sa sinom, koga je povela u kliniku u Palmotićevoj ulici, na kontrolu.

– Niko od nas iz komšiluka, do juče nije ni znao da je ona trudna, bila je punijeg stasa, slabo je izlazila na ulicu, družila se i komunicirala sa nama komšijama iz obližnjih kuća – priča starija žena iz kuće pored, uz napomenu da je bila čudna, na svoju ruku, kako to u Čenti kažu.

– Video sam da je sa dvoje svoje dece krenula i kod zelene kuće tu u blizini joj je pozlilo, sin je upitao preplašenim glasom “Mama, šta ti je?” Odgovorila mu je da će sve biti dobro i nakon par minuta nastavila je kretanje niz ulicu – rekao je komšija od preko puta, ističući da poznaje Laninog oca, koji je šef menze na Dunavcu, ugledan, miran i pošten meštanin Čente, koji je svojevremeno bio i član Saveta mesne zajednice u selu, a osim Lane, ima stariju ćerku i mlađeg sina.

– Supruga mu je jako bolesna, a i on je nedavno imao šlog, ne znam šta bi Vam on mogao reći, ali dolazio je, obilazio Lanu, nikada nikakve svađe niti haosa nije bilo – dodaje komšinica iz ulice.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar