Bolje će prati i neće biti neprijatnog mirisa: Očistite VEŠ MAŠINU na brz i jednostavan način

Bićete oduševljeni rezultatom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: shutterstock

U bubnju veš mašine se nakupljaju brojne bakterije koje ostaju tu nakon pranja veša, a u posudi za prašak i omekšivač ostaju tragovi ovih materija, zbog čega se kvari kvalitet pranja.

Kako biste održali kvalitet pranja, preporučljivo je da redovno perete unutranjost svoje veš mašine.

Za početak, operite fioku u koju sipate prašak i omekšivač. Svaka mašina ima sopstveni mehanizam za vađenje ove fioke, baš zato što ona redovno treba da se pere.

Nakon što je izvadite, potopite je u sapunicu sa vrućom vodom. Ostavite je neko vreme tako, a onda dobro istrljate grubom krpom ili četkicom, a onda je  isperite vodom.

Nije redak slučaj da se i u prostoru gde stoji fioka nataloži prašina, pa iskoristite priliku da krpom prebrišete i taj deo.

Nakon ovoga očistite donji filter na mašini koji se nalazi u donjem delu mašine. Pronaći ćete mala vratanca koja se otvaraju, a biće dovoljno da filter prebrišete krpom.

Foto: Shutterstock

Guma na otvoru veš mašine je pogodna za razvoj plesni, pa je potrebno da operete i nju.  Potrebno je da budete pažljivi, jer je guma poprilično osetljiva. Obrišite je lagano navlaženom, mekom krpom i sapunicom.

Nakon svega toga, u posudu za prašak sipajte sodu bikarbonu, sirće ili limunov sok, pa upalite praznu mašinu na 90 stepeni.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Srbijadanas.com, gsmpcshop.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar