“Stavila sam kamenje u džepove i ušetala u REKU”: Slavna glumica prolazila kroz PAKAO, razvod je uništio

"Nisam promislila da je to možda rizično"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Glumačka diva Nikol Kidman otkrila je kako je patila od depresije dok je snimala film “Sati” u kojem je tumačila ulogu britanske književnice Virdžinije Vulf, za šta je nagrađena i Oskarom.

Mnogo toga se tada, pre skoro dve decenije poklopilo kod danas slavne glumice. Taj angažman Kidman je prihvatila nakon razvoda od Toma Kruza 2001. pa je, kako kaže, tada bila poput sunđera koji upija razmišljanja svog suicidalnog lika.

Film je prikazao borbu slavne autorke s mentalnim zdravljem dok je pisala “Gospođu Dalovej”, kao i njeno samoubistvo utapanjem u reci 1941. godine. Bila je to scena za koju je Kidman insistirala da je snimi sama, bez kaskaderke.

Govoreći o toj sceni u “Satima”, Kidman je izjavila:

– Ne znam jesam li ikada pomislila da je to opasno, verujem da sam skroz bila u svom liku. Stavila sam kamenje u džepove i ušetala u reku. I tako iznova i iznova. Verovatno uopšte nisam promislila da je to možda rizično.

FOTO: Shutterstock

Razmišljajući o sopstvenim emocijama u tom trenutku, glumica je dodala kako tada uopšte nije bila u svom telu, već najviše u liku i mestu zbivanja, depresivna.

– Dakle, Virdžinijine ideje, misli, tekle su kroz mene, baš u trenutku kada sam bila potpuno otvorena za takva razmišljanja. I mislim da je Stiven (Daldri, reditelj filma) bio vrlo nežan prema meni jer je to znao. Bila sam potpuno otvorena da mogu da shvatim lik kojeg tumačim, ali to je u suštini i lepota glumačkog života – kazala je Kidman.

“Sati” u kojem je Kidman glumila uz Meril Strip i Džulijan Mur, doneli su joj Oskara za najbolju glumicu, ali očigledno je taj zlatni kip zaslužila na emotivno vrlo težak način.

Danas svoje tadašnje mentalno stanje naziva iskustvom koje život nosi i zbog kog se oseća daleko iskusnijom jer je prošla kroz tu fazu. Zbog toga, ali i drugih stvari krenula je drugačije da gleda na život, raste kao osoba, a to namerava i dalje kako joj godine stižu.

Kidman je Virdžiniju Vulf tumačila 2002., samo godinu dana nakon razvoda od kolege Toma Cruza s kojim je bila 11 godina u braku. Par je usvojio dvoje dece, ćerku Izabel (29) i sina Konora (26). U intervjuu koji je dala pre deset godina za Who magazin, priznala je kako je razvod jako teško podnela i kako se suočila s depresijom, koju je na kraju i pobedila.

Danas je u braku s muzičarom Kitom Urbanom s kojim ima dvoje biološke dece, a posle je priznala i kako je njenoj depresiji doprinela činjenica da s Kruzom nije mogla nikako da zatrudni. Mislila je tada da nikada neće moći da rodi, nakon što je propao tretman lečenja neplodnosti, a imala je i nekoliko spontanih pobačaja i vanmaterničnih trudnoća.

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar