Često sanjate EROTSKE snove? Otkrivaju čega se plašite i šta potajno želite, a mogu da budu i loš ZNAK

Mogu da vam kažu i da je vreme da raskinete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Tvorac psihoalnalize kao pravca u psihoterapiji, Sigmund Frojd, veliku pažnju je pridavao snovima i njihovom značenju.

Od tog vremena pa do danas, mnoga stanovišta kojima se Frojd vodio su odbačena, a novije naučne teorije govore da snovi uglavnom predstavljaju probleme koji nas muče u svakodnevnom životu, kao i dileme i pitanja sa kojima se susrećemo.

Snove, prema stručnjacima, ne treba tumačiti strogo prema značenju simbola koje ste ugledali, već treba staviti osećaj i događaje iz sna u kontekst svakodnevice – onoga što vas plaši, protiv čega se borite, vaših navika, želja, odnosa…

Ne postoji osoba koja makar jednom u životu nije imala snove o seksualnim odnosima, kako sa partnerom tako i sa poznanicima ili čak potpunim strancima.

Ukoliko snove o seksu ne tumačimo samo kao potrebu za intimnim odnosima, bilo bi zanimljivo saznati kako stručnjaci tumače ovu vrstu snova, i upoznati se možda sa nečim što sami sebi ne želite da priznate.

Bivši partner

Za početak, važno je napomenuti da seks sa bivšim partnerom u snu, uopšte ne znači da to isto želite i u stvarnosti. Zapravo, on verovatno ukazuje da još uvek niste u potpunosti raskrstili sa njim i da se u vama verovatno još uvek kriju neka osećanja prema njemu.

Međutim, ovaj san može biti i znak da se u vašoj novoj vezi dešavaju stvari koje su se događale i u prethodnoj, a koje su vam smetale, pa možda čak i izazvale raskid. Zato se u snovima “vraćate” bivšem partneru, u nastojanju da rešite problem tamo gde je on i nastao.

Foto: Shutterstock

Stranac

Taj stranac može da bude bilo ko, a ovakvi snovi najčešće signaliziraju da vam je veza ušla u neki preterano mirni, šta više, i dosadni period, i da podsvesno prosto vapite za nekim uzbuđenjem.

Intimni odnosi sa strancem mogu da ukazuju i na to da postoji strah od budućnosti, odnosno nečeg sa čime ćete se uskoro suočiti, a od čijeg ishoda strepite.

Neobično iskustvo sa sopstvenim partnerom

Najčešće, snovi u kojima isprobavate sa svojim partnerom nešto što vam ni u ludilu ne bi palo na pamet u stvarnosti, ukazuju na to da vam je potrebno dodatno uzbuđenje u vezi. Moguće je, isto tako, da vas pomisao na to zapravo uzbuđuje, iako ste rekli da nešto tog tipa nikada ne biste probali u stvarnosti.

Ukoliko u snu želite da naterate svog partnera na nešto, a on to odbija, moguće je da imate potrebu i da promenite partnera. Ovakvi snovi, dakle, mogu biti loš znak, jer ukazuju na vaše nezadovoljstvo trenutnim ljubavnim životom, čega možda niste ni svesni ili odbijate da priznate.

Prevara

Sanjate da ste prevarili svog muža sa njegovim kolegom ili svoju ženu sa njenom najboljom prijateljicom? Verovatno ćete ujutru osetiti neverovatan stid, ali dobra vest je da ovakvi snovi uopšte ne ukazuju na to da vas osoba koju ste sanjali potajno privlači.

Takav san može biti pokrenut i nekom osobinom zbog koje želite tu osobu za prijatelja. Moguće je i da postoji određena doza ljubomore prema toj osobi, zbog odnosa koji ima sa vašim partnerom.

Isto tako, ovi snovi mogu da ukazuju i na to da potajno mislite da ste nekim svojim postupkom u stvarnosti povredili svog partnera.

Sa druge strane, ako sanjate da je partner prevario vas, moguće je da se bojite usamljenosti, da želite više pažnje ili imate neka neispunjena očekivanja.

Foto: Shutterstock

Neko ko vam je odbojan

To što vam je neka osoba u stvarnosti neprivlačna, a sanjate intimne odnose sa njom, može da ukazuje na to da ste generalno nezadovoljni svojim seksualnim životom i da želite neku promenu.

Drugo značenje ovog sna jeste da se potajno divite toj osobi, ili da ste čak ljubomorni na nju, jer ona poseduje nešto što se vama dopada ili što vi želite.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar