Ni PODBRADAK više nije problem: 3 trika profesionalnih šminkera kojima ćete ga efikasno sakriti

Potrebno vam je svega nekoliko regularnih preparata koje verovatno već imate u neseseru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ženama smeta podbradak zato što vizuelno dodajte godine.

Moguće je rešiti ovaj estetski problem redukovanjem ishrane i vežbama, ali za trajna rešenja, potrebno je da prođe i više vremena.

Na svu sreću, profesionalni šminkeri su otkrili instant metode, koje podrazumevaju da uz svega nekoliko preparata, efikasno neutrališete ovu pojavu, ako vam upravo ona izaziva nesigurnost.

Istaknite oči

Nekada je najbolje da fokus ljudi koji vas gledaju, usmerite ka nečemu što, zapravo, želite da oni primete. Oči su, naravno, idealne za to. Postoje brojne tehnike koje stvaraju neverovatan vizuelni efekat; smoki ajz, grafički ajlajner, foksi , oči sirene… Za sve ove tehnike, potrebno vam je svega nekoliko regularnih preparata koje verovatno već imate u neseseru.

Ukoliko niste ljubiteljka neke teže šminke, ili nemate previše vremena za sređivanje, maskara u boji će uraditi dovoljno dobar posao.

Foto: Shutterstock

Konturisanje bronzerom

Ukoliko pokušavate da sakrijete podbradak, igra svetlosti i senke je idealno sredstvo za to. Sve što vam treba jesu kvalitetna četka za konturisanje i dobar bronzer u prahu.

Bronzer treba da nanesete na one delove lica koje želite da sakrijete. Sa druge strane, delovi lica koje želite da istaknete, treba da ostanu svetliji.

Za početak, kružnim pokretima zatamnite jagodice (linija od uha do uglova usana). Zako će lice odmah izgledati izduženije. Istaknute jagodice pomeraju fokus na područje oko očiju i odvlače pažnju od vilice.

Svetliji puder

Scvetlijom nijansom pudera možete da istaknete područje ispod očiju, centar čela i područje ispod jagodica obraza. Ovaj preparat i navedena tehnika će vam takođe omogućiti da prikrijete višak u donjoj trećini lica i date definiciju podbratku.

Ukoliko niste sigurni u svoje veštine, možete se poslužiti ovim trikovima za konturisanje podbratka i brade.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Lepota i Zdravlje

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar