Napravićete još veću ŠTETU: Ovo je najčešća greška koju pravite kada IZGORITE na suncu

Pustite kožu da diše i negujte je hladnim losionima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ako ste po ceo dan na plaži i na suncu, velika je verovatnoća da ćete izgoreti.

Štaviše, neće biti ništa od onog preplanulog tena o kojem ste maštali.

Da biste dobili lepu, bronzanu boju, dovoljno je da se izlažete suncu posle 16 časova ili ranije prepodne, kao i da sve vreme mažete kreme sa zaštitnim faktorom. Time ćete sačuvati svoju kožu i sprečiti da izgori.

Ako se to ipak desi, postoji jedna stvar koju nikako ne smete da radite, a mnogi prave tu grešku. Naime, ako ste primetili da se crvenilo na vašem licu pretvara u opekotinu od sunca, nikako ne smete da nanosite šminku.

Foto: Profimedia// Wavebreak / Profimedia

Nanošenje šminke na opekotinu samo će produbiti i pogoršati bol. Kao rezultat toga, nećete popraviti štetu, već ćete sebe dovesti u još gore stanje. Slično je i kada odlučite da uradite piling čim koža počne da se ljušti.

Proizvodi ove namene sadrže aktivne sastojke koji imaju abrazivno delovanje. Stoga, izbegavajte da ih koristite na osetljivu kožu koja ima opekotine. Najbolje što možete da uradite kada izgorite od sunca je da negujete svoju kožu. Losion nakon sunčanja i hidrantna krema biće vaši saveznici u negovanju kože, kao i aloja vera, koja je poznata po umirujućim i lekovitim svojstvima.

Zahvaljujući njihovim sastojcima, brzo ćete otkloniti problem sa kožom. Za kraj, neko vreme napravite pauzu od sunčanja kako bi se koža u potpunosti oporavila.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, citymagazine.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar