PEDOFIL snimao decu na plaži, pa pušten na slobodu: Majka čije je dete bilo meta OGORČENA, evo šta kaže

Dan kasnije našoj redakciji javili su se i akteri priče koji su želeli da ostanu anonimni, a koji su izneli šokantni obrt ovog slučaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Kakav skandal! Pedofil sa plaže Rose u blizini Herceg Novog pušten je, a vraćen mu je i telefon kojim je slikao dečicu iz Srbije dok su se kupala na plaži.

Kako je Objektiv prvi pisao, ovaj muškarac je tokom ponedeljka posle podne uhvaćen na delu zahvaljujući grupi momaka iz Beograda. Prema informacijama od očevidaca, na poziv iz restorana „Konoba Adriatik” na lice mesta je odmah izašla policija, koja je sa plaže odvela predatora.

Dan kasnije našoj redakciji javili su se i akteri poriče koji su želeli da ostanu anonimni, a koji su izneli šokantni obrt ovog slučaja.

KO JE ZVAO POLICIJU I ZBOG ČEGA

– Taj manijak je pušten i vraćen mu je telefon. Nažalost, on nije sankcionisan – tvrdi žena čije je dete bilo meta, a koja je sa redakcijom Objektiva kontaktirala putem elektronske pošte.

Ona pretpostavlja i zašto je sve završeno ovakvim epilogom.

– Dečko je bio vidno drogiran. Sedeo je u restoranu „Konoba Adriatik”. On je poznanik gazda tog restorana. Kada je uhvaćen, oni su ga branili i pozvali su policiju, tvrdeći da je nevin. On je decu slikao iz samog restorana – tvrdi ova žena.

U želji da proverimo istinitost svih navoda, kontaktirali smo sa osobom koja se, prema zvaničnim podacima, vodi kao direktor ovog ugostiteljskog objekta.

– Molim? Ne razumem zašto zovete na ovaj broj da to pitate – rezervisano je, potpuno ravnim glasom, odgovorila kada smo pozvali konobu.

Kada smo joj objasnili da je upravo taj telefonski broj ostavljen kao jedan od kontakata za restoran, usledilo je:

– Zovite na druge brojeve.

I jesmo, ali nije bilo odziva. Pokušali smo da proverimo i šta o ovom događaju zna crnogorska policija. Na broj Centra bezbednosti Herceg Novi niko se nije javljao, dok su u „centrali” u Podgorici rekli da se obratimo elektronskom poštom. Na poslati mejl nisu odgovorili.

PREDATOR VREBAO DECU OKO ŠKOLE

Ovo nije prvi put da se na području Herceg Novog zataškavaju slučajevi vezani za pedofile. Tokom 2019. godine, pošto se na društvenim mrežama pojavio snimak manijaka koji uznemirava decu u okolini škole „Milan Vukotić” i groblja na Savini, usledio je odgovor državnog tužioca u Herceg Novom Nikole Samardžića.

– Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom utvrdilo je da ne postoji osnov sumnje da je lice na koje se odnose objave na društvenim mrežama izvršilo bilo koje krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti. Takođe, postupajući po anonimnim prijavama protiv istog lica koje se odnose na njegovu navodnu kriminalnu prošlost, proverom je utvrđeno da ovo lice nije nikada osuđivano niti se protiv njega vodi krivični postupak – stoji u kratkom saopštenju koje je Samardžić potpisao.

STRAVA I UŽAS KOD RUSA

Dve godine kasnije iz ovog grada na primorju stigla je vest o hapšenju ruskog državljanina A. V. (28), koji je u Herceg Novom imao privremeni boravak. On je uhapšen zbog toga što je na plaži slikao nago dete staro pet godina, a zatim je tu fotografiju objavio na društvenoj mreži.

– Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, privremeno je oduzeto više tehničkih uređaja, USB memorije i SIM kartica koje će biti predmet forenzičkog veštačenja – navela je crnogorska policija obaveštavajući javnost o hapšenju.

Kasnije je utvrđeno da je u njegovom laptopu bilo 16 foldera sa oko 3.000 fotografija i video-zapisa na kojima su bili prikazani polni organi dece, deca u simuliranom seksualno eksplicitnom ponašanju i seksualnom činu sa odraslim osobama, ali i životinjama.

OD 2018. SAMO 12 PRESUDA

Uprkos izmenama Krivičnog zakonika Crne Gore, koji je na snazi od početka 2022. godine, i propisa koji rigoroznije kažnjavaju seksualno nasilje na decom, praksa pokazuje da ovi slučajevi uglavnom završe kao prekršaji. Kako pokazuje zvanična statistika, u periodu od 2018. do aprila 2021. godine, izrečeno je 12 pravosnažnih osuđujućih presuda, od kojih se pet odnosne na maloletnike. Maksimalna kazna koja je izrečena je četiri i po godine zatvora, a minimalna četiri meseca robije. Krivični zakonik koji je stupio na snagu 8. januara 2022. godine za krivična dela silovanje, obljuba sa detetom, nad nemoćnim licem, obljuba zloupotrebom položaja predviđa da će počinilac biti kažnjen zatvorom do 40 godina. Obljuba nad detetom može da se kazni kaznom od pet do 15 godina. Lice koje detetu prikaže ili učini dostupnim pornografski sadržaj kazniće se od dve do deset godina zatvora.

Piše: Ekipa Objektiva 

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 11. AVGUST 

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar