Veliki TALAS TURISTA stvorio gužve na granicama: Na ovom prelazu automobili u kolonama

Sve veće kolone na ulazu u Srbiju iz pravca Bugarske

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia

Na graničnom prelazu sa Bugarskom, Gradina, kod Dimitrovgrada, rano jutros na izlazak iz Srbije čekalo se oko pola sata, dok se na ulasku u Srbiju iz pravca Bugarske čekalo oko sat vremena, s tim da se očekuje da će se vreme čekanja povećavati tokom vikenda.

Veliki talas turista koji je iz zemalja Zapadne Evrope putovao ka letovalištima Grčke i Turske, kao i ka susednoj Bugarskoj, sada se vraća u zemlje Zapadne Evrope pa se već sada duplo više čeka na ulazak u Srbiju, nego na izlazak.

Državljanka Bugarske koja sa porodicom iz Nemačke putuje ka Plovdivu u Bugarskoj kazala je za Tanjug da su iz Mađarske u Srbiju ušli preko prelaza Tompa/Kelebija gde su se zadržali pet minuta.

-Ovde čekamo sat vremena i kolona je dosta duga. Kolko će da traje, ne znam – kaže za Tanjug državljanka Bugarske.

Državljanin Velike Britanije kazao je za Tanjug da čeka oko tri sada na granici, a na ulasku iz Hrvatske u Srbiju čekao je oko tri i po sata.

-Ovde sam bio i prošlog meseca i čekao četiri i po sata. Mnogo je nemačkih tablica. Kada se oni vrate, raščistiće se saobraćaj. Putujem u Bugarsku, Varnu – kazao je Britanac za Tanjug.

Državljanin Bugarske, koji putuje iz Italije za Bugarsku, na granici između Hrvatske i Srbije čekao je četiri sata.

-Svuda su velike gužve, ovde čekam već pola sata, mislio sam da neće biti gužve ali ipak se čeka i ovde – kazao je za Tanjug ovaj državljanin Bugarske.

Sve službe na Graničnom prelazu Gradina, pre svih Pogranična policija i Carina rade maksimalnim kapacitetom već duže vreme kako bi se prelazak granice odvijao što je moguće brže, uz poštovanje svih zakonskih normi i propisa iz ove oblasti.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar