Ilon Mask sprema veliku premijeru u septembru: “Teslin robot će oduševiti svet” (VIDEO)

Optimus će biti prijateljski nastrojen, kazao je tech mogul

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia & Tesla

Američki milijarder Ilon Mask prezentovao je novi tizer za Teslinog humanoidnog robota, koji će debitovati krajem septembra.

Na slici vidimo dve mehaničke ruke simbolično sklopljene u obliku srca, dok Mask ističe da će Optimus obavljati svakodnevne poslove i služiti kao verni pratilac ljudi.

Brojne mogućnosti

– Mislim da će svet biti oduševljen tokom događaja “AI Day”. Prikazaćemo kul stvari – rekao je vlasnik kompanija Tesla i SpaceX tokom nedavnog susreta s investitorima.

Optimus je visok 173 centimetra, a težak 57 kilograma. Pored brojnih senzora i kamera, koristi Autopilot iz Teslinih vozila kako bi prepoznao okruženje i prepreke.

Dovoljno je snažan da podigne 68 kilograma, nosi 20 kilograma i hoda brzinom od 8 km/h, podseća Daily Mail.

– Možete mu reći: “Uzmi ovaj šraf i montiraj ga na automobil. Ili, idi to prodavnice i uzmi ove namirnice” – otkrio je Mask prošlog avgusta.

Foto: Printscreen Youtube

“Terminator scenario”

Prilikom predstavljanja projekta, čiji je potencijal značajniji od proizvodnje automobila, kako kaže Mask, pomenut je i “Terminator scenario”.

– Optimus će biti prijateljski nastrojen prema ljudima i tako koncipiran da u slučaju potrebe možete pobeći od njega, ili ga savladati – kazao je tech mogul.

U narednom prilogu, Mask objašnjava šta nas očekuje tokom događaja “AI Day” u septembru:

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar