Svim srcem je BRANILA Jugoslaviju: Milena Dravić je zbog OVOG pitanja gađala američku novinarku pilulama

O ovom njenom gestu je brujao ceo svet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: ATA Images

Naša legendarna glumica Milena Dravić preminula je u oktobru 2018. godine, a iza sebe je ostavila brojne uloge u našim kultnim filmovima.

Pored toga što je bila odlična glumica, Milena je važila i za pravu damu, a koliko voli svoju zemlju dokazala je jednom prilikom u Kanu kada joj je američka novinarka postavila neumesno pitanje.

– Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju? – pitala ju je novinarka.

Foto: Printscreen/YouTube

Bilo je to u Kanu, kada se sa ekipom filma “Misterije organizma” Dušana Makevejeva susrela sa Džekom Nikolsonom, Džonom Lenonom i Joko Ono.

– Oduševljena u takvom društvu, dobijam pitanje te novinarke. A kako sam se tih dana mučila sa migrenom, umesto odgovora, setila sam se tableta protiv migrene u vidu pilula. Izvadim ih iz tašne i gađam je njima. Svi listovi su pisali o tome, a ruska “Literatura gazeta” je napisala da sam se neprimereno ponašala – rekla je Milena svojevremeno, prenosi Aura.ba.

Ovaj gest umalo ju je koštao i uloge u čuvenom filmu “Bitka na Sutjesci”. Nikola Popović, direktor “Sutjeske” joj je saopštio da neće moći da igra u tom filmu.

Foto: Printscreen/Youtube

– Godinu dana je prošlo, Dragan i ja smo na moru i ležim ti ja na plaži, vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: “Diži se, moraš na Tjentište da odigraš svoju ulogu – ispričala je glumica jednom prilikom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar