OŠTAR jezik i dubok dekolte! Devojka Zorana Marjanovića DIVLJALA na sudu: “DŽUKELO jedna”

Od izlaska iz kuće u Borči pa do momenta hapšenja od Zorana se nije odvajala njegova nova devojka Zorica Mitrović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Zoran Marjanović počinio je teško ubistvo, a ne savršen zločin. Brak Marjanovića te 2016. godine nije bio tako savršen kako ga je on okvalifikovao i kako je to pokušano da se predstavi prilaganjem snimka emisije „Grand magazin” u kojoj je sedam meseci pre nego što će biti ubijena gostovala pevačica „Granda” Jelena Marjanović.

Ovo je, između ostalog, tokom jednočasovnog izricanja presude kojom je muzički producent i komnavela, bio uračunljiv i svestan šta čini, a iskoristio je poverenje supruge. Supružnici su sa svojom maloletnom ćerkom 2. aprila 2016. došli na nasip u Borči kako bi Jelena rekreativno trčala, a Marjanović i ćerka su pozitor u Višem sudu u Beogradu u petak osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora pročitala predsedavajući sudija takozvanog velikog veća Jelena Škulić.

LISICE NA RUKE, PA IZA REŠETAKA

Oko 14 časova, opšta konfuzija zbog pitanja kada će Zoran Marjanović biti sproveden u zatvor dobila je razrešenje. Tada su se pred njegovom kućom pojavili pripadnici Intervente jedinice. Specijalci pod punom opremom su kompozitora i tekstopisca izveli iz kuće i smestili u vozilo, a za njim su krenuli brat, sin Uroš, devojka Zorica i advokat Stefan Jokić. Zoranov sin iz prvog braka Uroš u tom momentu se potpuno slomio i potrčao za automobilom jecajući: „Tata, drži se!” Zoranova devojka Zorica bila je oštra i prema novinarima koji su se nalazili na licu mesta.

– Hoćete rijaliti, evo vam! Zorane, ne ulazi u vučju jazbinu bez advokata – vikala je iz petnih žila. Marjanović je prvo prebačen u policijsku stanicu na Bulevaru despota Stefana, odakle je kasnije odveden u Centralni zatvor.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

PRESUDA DONETA JEDNOGLASNO

Odmah na početku sudija je rekla da je presuda doneta jednoglasno i da veće nije imalo sumnje u pogledu krivice Marjanovića, odnosno da je upravo on taj koji je na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu iskoristivši njeno poverenje. Prilikom zločina, Marjanović je, kako je pošli za njom. Jelena se popela na nasip i počela da trči, a Zoran je, kako se čulo u obrazloženju, odmah krenuo za njom, a ne nakon 15-20 minuta, kako je to tvrdio u odbrani, i sustigao je. Prvo ju je udario oštrim predmetom i lakše je povredio po rukama. Kada je Jelena počela da beži u pravcu suprotnom onom iz kog su, prema odbrani, nailazili njen suprug i dete, što ukazuje upravo na Marjanovića kao počinioca, kako je navedeno, on joj je naneo brojne povrede po glavi. Prilikom ubistva Jelena je još zadobila i povrede po nogama i trupu. Sve one su prilikom izricanja detaljno opisane.

Po nalazu suda, zločin je bio isplaniran, a ne slučajan i počinjen od neke treće osobe, osobito ne migranta, kako je to odbrana zagovarala. Upravo je odbrana okrivljenog, smatra sud, isključila tu mogućnost, pošto je on sam naveo da je akustičar i kao takav ima odličan sluh, a bavi se snajperskim streljaštvom, što ukazuje i na odličan vid. Po stavu suda, da je neko treći napao Jelenu, Marjanović je to morao čuti i videti. Na njega kao izvršioca ukazao je još jedan detalj iz odbrane.

Naime, on je jedini za kog postoji bilo kakav dokaz, a to je njegov iskaz, da će Jelena tog popodneva biti na nasipu, jer je, kako je naveo u odbrani, prvi plan bio da idu na Labudovo jezero. Iz toga proizilazi da niko sem Marjanovića nije ni znao da oni idu na nasip u Borči. Upravo to isključuje tezu da je neko treći ubica, pogotovo što niko drugi ne bi imao motiv da ubije mladu ženu, smatra sudsko veće. Da je Zoran, odmah nakon što je Jelena počela da trči, krenuo za njom, potvrdio je, prema obrazloženju, i svedok koji je opisao kako su tog 2. aprila Marjanovići bili odeveni.

Foto: Tamara Trajković/Objektiv.rs

NEDOSTUPAN 26 MINUTA

Izveštaj “Telekoma” koji je među dokaze uvrstila odbrana uzet je – kao dodatni dokaz krivice.

Sudija Škulić je navela, u dva navrata, da je Marjanović svoj „telefon učinio nedostupnim” u 16.38 sati, a da je zatim 26 minuta kasnije učinio da ponovo bude dostupan. Kojoj metodi je Marjanović pribegao kako bi to postigao, prilikom izricanja presude Škulićeva nije navela. Nijednom rečju sudija se u petak nije osvrnula ni na to gde je bila ćerka Marjanovića, Jana, u trenutku kad joj je otac ubijao majku. Samo je navela da zbog uzrasta u vreme izvršenja dela, i proteka vremena od dve godine i dva meseca otkad je od nje uzet iskaz, sud nije smatrao da je on relevantan za presudu.

Devojčica je opisala, rečeno je, da mamu nije mogla da vidi „zbog šume i drveća”, a njih na mestu gde su oni stajali nije bilo, već ih je bilo sa druge strane kanala, na mestu za koje je svedok rekao da je tamo video muškarca i ženu bez deteta, a odakle su oni prema rečima svedoka došli.

Verna senka identičnih tetovaža

Od izlaska iz kuće u Borči pa do momenta hapšenja od Zorana se nije odvajala njegova nova devojka Zorica Mitrović. Odevena u crno, sa vidnim, dubokim dekolteom, istetovirane šake na kojoj se nalazi isti simbol kao na Zoranovom vratu (zmaj koji simboliše pobedu dobra nad zlom), ona je bila verna senka svog momka. Kad je izbačena iz sudnice, pred novinarima nije mogla da sakrije bes.

– Pitala sam ih šta su značili veštaci tužilaštva, pošto to nisu bili veštaci odbrane, a oni su nedvosmisleno utvrdili da Zoran sa ovim nema veze. Zoran je viteški reagovao na presudu. On je nevin, kako bi drugačije reagovao. Pravdu će isterati, verovatno već u Apelaciji – rekla je besno Zorica.

Nova devojka sudiji: DŽUKELO JEDNA!

Momenat kada je Zoran Marjanović proglašen krivim i kada su izgovorene reči „40 godina”, 15 minuta od početka ročišta, označio je i početak skandala u sudnici. U glavnoj ulozi bila je Zoranova devojka. Zbog vređanja sudije ona je izbačena, a oštre reči uputili su i Marjanovićevi advokati Jokić i Dumnić.

– To je sramota! To je vaš put do Apelacije – rekao je Jokić ne čekajući na reakciju sudske straže, kojoj je sudija Škulić naložila da ga udalji. U isto vreme planula je i Zorica Mitrović.

Foto: Tamara Trajković/Objektiv.rs

– Ovaj čovek je nevin! Sram te bilo, džukelo jedna! – rekla je Mitrovićeva dok ju je stražarka pratila napolje.

Na vratima se čuo stražarkin glas: „Šta si rekla?!”, ali ostalo je nepoznato šta je Mitrovićeva izgovorila jer su se vrata zatvorila.

Jokićev kolega, advokat Nikola Dumnić, ostao je da stoji, a emocije je zauzdao pakujući stvari koje su bile ispred njega na stolu. Nekoliko minuta kasnije, međutim, i on se zaputio za Jokićem, u trenutku kada je čuo da je Marjanoviću određen pritvor, u kojem je već bio deset meseci tokom 2017. i 2018.

– Sramota! – rekao je advokat, koga ni skorašnja povreda noge, zbog koje se već neko vreme teško kreće, nije sprečila da zapuca u najveću sudnicu Palate pravde.

Piše: Ksenija Kapisoda

OSTATAK OVE I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 23. JUL 

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (5)

  1. da ima zakon ta devojka bi bila odmah uhapsena i sprovedena u zatvor za nepostovanje i vrijedjanje sluzbenog lica

    Odgovori

Ostavite komentar