“Pozajmica je iz raja izašla”: Dva igrača pred odlaskom, slučaj Motika podseća na Jirku!

Tek je polovina jula, vremena da se sve iskristališe ima, ali ogroman broj igrača na dve pozicije može da zada glavobolje Stankoviću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

‘Ajmo, ‘ajde – svi u napad!

Da, tako ovih dana razmišlja rukovodstvo Crvene zvezde, pošto je dolaskom Stefana Mitrovića stiglo i sedmo krilo u tim Dejana Stankovića.

Nakon, Kataija, Motike, Lučića, Mustafe, Bena i Bukarija, dosadašnji fudbaler Radničkog iz Niša zaoštriće već sada paklenu konkurenciju za samo dva mesta u postavi.

Brzonogi krilni napadač je već neko vreme najavljivan kao novo i pride veliko pojačanje srpskog šampiona, a sada kada se to ostvarilo, postavlja se pitanje šta će biti sa Lučićem, Mustafom, pa i skupo plaćenim Motikom.

Jasno je kao dan da u prvom timu neće biti mesta za sve, možda čak ni za jednog od nabrojanih, pa je sve izvesnije da će mladi igrači na pozajmicama tražiti karte za povratak na “Marakanu”.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Katai je neprikosnoven na levoj strani bilo da se igra domaći šampionat ili Evropa, dok je Bukari kraj desne aut linije planiran za velika dela, pa se samim tim ostavlja minimalan prostor za ostale fudbalere.

Ben je iako u godinama odličan “bekap” za umornog, povređenog Bukarija, a činjenica da ne zauzima mesto stranca, otvara mnoge kombinacije za Dejana Stankovića u nastavku sezone.

Lučić i Mustafa su pokazali ozbiljan potencijal i nagoveštaj da mogu da odgovore zadacima koji se od njih traže, međutim, činjenica je da neće imati veliku minutažu ove sezone na “Marakani” i vrlo brzo se očekuje njihov odlazak na pozajmicu.

Što se Motike tiče, oprečna su mišljenja o njegovom napretku.

Talenat je neosporan, ali osim jednog gola u rezultatskoj nebitnoj utakmici pred kraj prethodne sezone, nije pokazao ništa više vredno pomena.

Foto: FSS

Sigurno da i u Ljutice Bogdana razmišljaju i o njemu, pa ne bi bilo iznenađenje da se i on prosledi na pozajmicu, barem šest meseci, kako bi ušao u ritam i sa utakmicama u nogama pokazao da li je sazreo za prvi tim.

Navijače ova situacija pomalo podseća na onu Erika Jirke, koji je takođe plaćen puno novca, a na kraju nikada nije dobio pravu šansu, bez obzira što je svojim igračkim karakteristikama mogao da odgovori na više pozicija.

Tek je polovina jula, vremena da se sve iskristališe ima, ali ogroman broj igrača na dve pozicije može da zada glavobolje Stankoviću pred evropske bitke.

Piše: Nikola Husein

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar