Mandić o HAOSU u Nikšiću: “Plan im je PROPAO, pozivam ih da se saberu i dozovu pameti”

U Nikšiću je došlo do haosa kada su ekstremni Crnogorci, koji sebe nazivaju komitama, napali policiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Više od mesec dana su trajale medijske i organizacione pripreme da se zapali vatra podela i sukoba u Nikšiću. Srećom, nezvanim gostima koji su prošle godine organizovali barikade na Belvederu i Adžića krivini taj naum nije prošao, izjavio je predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

– Pošto im je plan propao, pojedinim ekstremistima je posebno kriv mladi gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević. Pozivam ih da se saberu i dozovu pameti, jer se Kovačević za kratko vreme pokazao kao jedan od najboljih predsednika opštine. On veoma pažljivo vodi računa o interesima građana ovog grada, a red i mir su osnovni uslov za ukupni napredak, ne samo ove sredine, nego i cele Crne Gore, kaže Mandić, dodajući “da su policija i tužilaštvo procesuirali organizatore državnog udara s Cetinja i njihove snajperiste, iz septembra prošle godine, ove ružne scene u Nikšiću sigurno se ne bi dešavale“.

– Zato, još jednom pozivamo tužilaštvo da radi svoj posao jer se jedino snagom pravne države na pravilan način mogu obuzdati ekstremi i narastajući antisrpski šovinizam – poručio je Mandić.

Podsetimo, u Nikšiću je došlo do haosa kada su ekstremni Crnogorci, koji sebe nazivaju komitama, napali policiju.

Policija je morala da baci suzavac da bi uspostavila red. Ekstremisti su se okupili povodom Dana državnosti Crne Gore. Najviše ih je došlo iz Cetinja i Kotora.

BONUS VIDEO



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar