Krema od breskve ili kora pomorandže: PRIRODNI preparati koje treba da koristite posle sunčanja (RECEPTI)

Vratite koži hranjive materije i ublažite štetan uticaj sunca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Isušivanje kože na suncu je neminovno ako se o njoj ne vodi dovoljno računa. Ukoliko ste na moru, pa vaša koža svakodnevno dolazi u kontakt sa morskom solju, ona još više pati.

Na tržištu mogu da se nađu brojna sredstva koja se preporučuju kao mazalice nakon izlaganja suncu, ali rešenja iz prirode su uvek dostupna i dobra opcija.

Ako niste ljubitelj kreme, birajte prirodna ulja. Najbolji su hladno ceđeni i nerafinisani, poput bademovog, maslinovog, malinovog, nevenovog ili kantarionovog ulja. Kako bi koža upila ulje, nanesite ga na vlažnu kožu, nakon tuširanja.

Ukoliko, pak, glatkoću kreme na koži i mekanost koju ona pruža, posegnite za sopstvenim frižiderom, i pravite super kreme u kuhinji.

Foto: Profimedia/Marjan Apostolovic / Alamy / Alamy / Profimedia

Krema od breskve

Potrebne su vam:
– 4 kašičice meda
– 2 kašike jogurta
– kora od 2 breskve

Breskvu očistite pa koru sameljite u blenderu. Pomešajte je sa jogurtom i medom i nanesite na telo koje ste prethodno pokvasili. Ostavite da deluje deset minuta i temeljno isperite toplom vodom. Vaša koža će biti dobro hidrirana i meka.

Aloje vera

Opšte je poznato da je aloje vera veoma korisna kada je u pitanju nega oštećene kože. Za poseban gel koji će oporaviti vašu kožu, pomešajte:

-4 kašičice gela od aloje vere
-4 kašičice maslinovog ulja
– 2 kašičice ši putera
– nekoliko kapi ulja lavande

Sve sastojke dobro promešajte kako ne bi ostale grudvice, namažite je na kožu i pstavite tako da je koža dobro upije. Aloje vera će umanjiti crvenilo, a maslinovo ulje nahraniti kožu.

Foto: Shutterstock

Kora pomorandže

Kora pomorandže je bogata vitaminom C, koji ima odlično dejstvo na kožu. Možete je koristiti tako što ćete je ostaviti da se osuši. Kada se to dogodi, sameljite je u prah i pomešajte sa velikom kašikom običnog jogurta. Dobijenu pastu nanesite na čistu kožu, ostavite 15 minuta, a nakon toga isperite.

Obloge

Ukoliko izgorite na suncu, rashlađivanje kože će vam pomoći i prijati. to možete uraditi na više načina. Možete jednostavno oguliti krastavac i izblendirati ga dok se ne rpetvori u pastu. Zatim nanesite to na kožu i ostavite da deluje 15 minuta do pola sata, nakon čega treba da ga isperete.

Pored toga, možete staviti i obloge od crnog čaja. Kada ga skuvate, ostavite ga da se ohladi. Zatim namočite krpu i nežno tapkajte mesta na kojima ste pocrveneli.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar